ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να ολοκληρώσει όλα τα εγκλήματα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
Δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο ο ΣΥΡΙΖΑ! Ό,τι εμπόδιζε μέχρι το 2015 να πραγματοποιηθεί επειδή ήταν βλαπτικό για την Ελλάδα, για το περιβάλλον, για τη φύση, για την ποιότητα ζωής, είτε συμμετέχοντας στα κινήματα είτε προκαλώντας δράσεις, το καταστρέφει τώρα, σε πολλαπλά επίπεδα, με συνοπτικές διαδικασίες και με την εντελώς αντίθετη επιχειρηματολογία! Μα είναι δυνατόν; Σε όλη την Ελλάδα, οι πιο ευαίσθητοι πολίτες, οι πιο κοινωνικά ενεργοί, οι πιο ενημερωμένοι, οι πιο προοδευτικοί, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ανελέητο διωγμό, με μία ασύλληπτης έκτασης και ανευθυνότητας επίθεση στο περιβάλλον και στους ανθρώπους. Απ’ άκρη σ’ άκρη. Ελικόπτερα, νταλίκες, γεωτρύπανα, χημικά και εκρηκτικά στα πιο παρθένα μέρη της Ηπείρου, στη Ζίτσα, το Πωγώνη, τη Δωδώνη, παντού, από τις εταιρίες πετρελαίου. Η εκτροπή του Αχελώου, αυτή η αμαρτωλή υπόθεση, για την οποία έχουν σπαταληθεί για χάρη των εργολάβων δισεκατομμύρια ευρώ, ξαναζεσταίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα «Αιολικά πάρκα» που από ελπίδα έγιναν εφιάλτης επεκτείνονται ανεξέλεγκτα! Ξεφυτρώνουν σε όλες τις βουνοκορφές, ακόμα και σε νησιά που ζουν από το τοπίο τους! Μου έδειχναν οι Ευρυτάνες το χάρτη με τα σημεία που «φυτεύονται» πελώριες ανεμογεννήτριες. Που για να τις τοποθετήσουν ισοπεδώνουν με μπουλντόζες και εκσκαφείς τις κορυφογραμμές, ανοίγουν φαρδιούς δρόμους μέσα από τα δάση και τη βλάστηση, ρίχνουν τόνους τσιμέντου, μεταμορφώνοντας τα Άγραφα σε βιομηχανικό τοπίο.

7.500 πολίτες της Ευρυτανίας με τις υπογραφές τους ζητήσανε να μην αλλοιωθεί η γη τους, η φύση τους, η πατρίδα τους. Αυτοί, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ, διόρισαν παντού ανθρώπους των εταιριών που ρουφάνε τις επιδοτήσεις και δίνουνε άδεις με τη σέσουλα. Δεν τους προλαβαίνεις. Τα μνημόνια αλλάξανε όλη τη νομοθεσία για να μην υπάρχουν εμπόδια κοινωνικά, οικολογικά ή νομικά. Το «γλέντι» των επενδυτών το πληρώνει ο λαός. Με το χαράτσι στους λογαριασμούς για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Και η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το ρεύμα σε τριπλάσια τιμή από την τιμή του ρεύματος στην αγορά. Για να χρεοκοπεί η ΔΕΗ, για να τεμαχίζεται η ΔΕΗ, για να ξεπουλιέται η ΔΕΗ, για να περνάει η ενέργεια, από τα δίκτυα μέχρι τα ορυχεία του λιγνίτη στα funds.
Κι αν καταφύγει κανείς στη δικαιοσύνη, το Συμβούλιο της Επικρατείας όλα τα βρίσκει καλώς καμωμένα. Προχτές έδωσε το πράσινο φως για 48 ανεμογεννήτριες στην Ανατολική Μάνη! Το αίτημα της Ορνιθολογικής Εταιρείας και 1.196 κατοίκων της Λακωνίας να αποτραπεί η εγκατάσταση για να μην καταστραφεί η περιοχή, δεν λήφθηκε υπόψη. Και το Προεδρικό Διάταγμα που απαγόρευε στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων περιοχή του Γυθείου και Οιτύλου εγκατάσταση αιολικών πάρκων, παρακάμφθηκε με νεότερες ρυθμίσεις που κυβέρνηση και περιφέρεια έχουν μεθοδικά εκπονήσει.
Τώρα πια, είναι γνωστό ότι με τις ανεμογεννήτριες κερδισμένοι είναι μόνο οι διαπλεκόμενοι «επενδυτές». Ούτε θέσεις εργασίας δημιουργούνται, ούτε εργοστάσια με κάρβουνο και πετρέλαιο έχουν κλείσει, ούτε η ζωή των κατοίκων έχει βελτιωθεί, ούτε το κόστος για τους καταναλωτές έχει μειωθεί. Όλα τα αντίθετα συμβαίνουν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο καταστροφέα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Βύρων Ελμαλόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου