ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τι μέτρα θα λάβει η Κομισιόν για συνέπειες πύρινης καταστροφής;

κομισιόν
Επείγουσα ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν για την στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής με την οποία ζητά την άμεση στήριξη των πληγέντων αλλά και των πληγεισών περιοχών από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να λάβει η Κομισιόν άμεσα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις τεράστιες καταστροφές αλλά και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες αλλά και οι πληγείσες περιοχές.
Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν έχει ως εξής
ΘΕΜΑ: Αλληλεγγύη στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
Η Αττική για άλλη και φορά πλήττεται από τεράστιες πυρκαγιές , με αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών δεκάδων βεβαιωμένων θανάτων, εκατοντάδων αγνοουμένων και τραυματιών αλλά και ανυπολόγιστων υλικών καταστροφών μέσα σε αστικό ιστό.
Ανώτατοι αξιωματούχοι της Κομισιόν αναγνώρισαν το μέγεθος των απωλειών και των υλικών καταστροφών και τόνισαν την ανάγκη εκδήλωσης έμπρακτης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Τι άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις τεράστιες καταστροφές;
2. Τι δυνατότητες προσφέρει και υπό ποιες προϋποθέσεις η ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες αλλά και οι πληγείσες περιοχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου