ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου
Την αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων για την Τουρκία χρηματοδότησε η ΕΕ, λόγω «προενταξιακών διαπραγματεύσεων». Αυτό επιβεβαίωσε η ευρωπαϊκή επιτροπή μέσω του επίτροπου Γιοχάνες Χαν γνωστού από τις πρόσφατες δηλώσεις περί αναδιάρθρωσης συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας. Το θέμα ανέδειξε ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης με ερώτηση προς την Κομισιόν.
Ο Χαν δεν μπόρεσε δε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα οχήματα που επιχείρησαν στην Συρία να είναι αυτά που αγοράστηκαν με Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Μαρτυριάρης αυτός ο Χαν τελικά.
Τα οχήματα αυτά, λέει ο Χαν, δεν είναι για στρατιωτικούς σκοπούς παρ’ ότι τεθωρακισμένα αλλά για περιπολίες στα σύνορα, για τον εντοπισμό και την πρόληψη παραβιάσεων των συνόρων».

Αλίμονο! Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει έντονο το φαινόμενο παραβίασης συνόρων. Από την μία έχει ανοίξει διάπλατα την είσοδο στους κατατρεγμένους και τους εμπορεύεται οικονομικά και πολιτικά με την ΕΕ, από την άλλη παραβιάζει τα σύνορα με την Συρία δολοφονώντας Κούρδους και Σύριους, ενώ ενίοτε συλλαμβάνει και Έλληνες αξιωματικούς. Σε κάθε περίπτωση εκβιάζει.
Και τι πειράζει; Για την ΕΕ δεν έχει καμμία σημασία. Τον κατανοούν τον εκβιασμό γιατί είναι του ίδιου φυράματος. Το κονδύλι, οι προμήθειες και η αρπαχτή να ‘ναι καλά. Δεν έχει καμμία σημασία αν ο σουλτάνος χρησιμοποιήσει τα τεθωρακισμένα ενάντια στην Συρία, στους Κούρδους στο εσωτερικό ή στους Έλληνες στην Θράκη. Η δουλειά να γίνεται. Κι αν αυτό είναι το φανερό αλισβερίσι, φανταστείτε τα κρυφά.
Φημολογείται επίσης πως η Τουρκία έβαλε αστερίσκο στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στην Συμμαχία, τον οποίο το ΝΑΤΟ έκανε αποδεκτό. Η Άγκυρα απορρίπτει τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» και σημειώνει ότι δέχεται να υπογράψει την πρόσκληση με τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτό το κράτος των Σκοπίων να λέγεται σκέτο «Μακεδονία».
Αν αυτό είναι αληθές, συνιστά εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη καθώς η αναγνώριση έστω από ένα μέλος του ΝΑΤΟ του «Μακεδονία» σκέτο, δημιουργεί αυτόματα νομικό προηγούμενο. Η αποδοχή του τούρκικου αστερίσκου από πλευράς ΝΑΤΟ, η μη αντίδραση άλλων μελών και ιδίως η μηδενική αντίδραση της Ελλάδας, είναι οιονεί de facto αναγνώριση.
Κατά τ’ άλλα οι φίλοι εταίροι και σύμμαχοι μας, που σηκώνουν το δάκτυλο μαλώνοντας τον Ερντογάν και πλήττουν την οικονομία του, που ταυτόχρονα κόπτονται για να ενισχύουν την δική μας, που θα διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και του Αιγαίου, όπως θέλει να πιστεύουμε η κυρίαρχη προπαγάνδα, συνέφαγαν συμμέθησαν δεν ξέρω και αν συν-χόρεψαν πάλι, στην υγειά των κορόιδων. Των λαών και των εθνών. Με πρώτη στην γραμμή την «αναπτυσσόμενη» δια του διαμελισμού Ελλάδα.
Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου