ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ του Νίκου Στεφανή


Ο Νίκος Στεφανής, συνεργάτης του παρόντος ιστότοπου, προχώρησε πριν ορισμένο καιρό σε καταγγελίες σχετικά με κατολισθήσεις στο Ορυχείο Αμυνταίου...Αντί αυτές οι καταγγελίες να εκτιμηθούν ως στοιχείο υπεύθυνης συμπεριφοράς από ένα πολίτη - που εξ άλλου δεν έχει κανένα προσωπικό συμφέρον ! - η ΔΕΗ προχώρησε σε μήνυση....Τώρα ο Στεφανής επανέρχεται με το κατωτέρω  υπόμνημα προς τον Πταισματοδίκη Φλώρινας εξηγώντας την όλη υπόθεση....…………………………………………………………………………..

            "Σχετικά με την από 20-09-2017 και με ημερομηνία κατάθεσης 20-10-2017 μήνυση-έγκληση της Δ.Ε.Η. ΑΕ. δια του Αλέξη Δημητρίου του Θεοδώρου σε βάρος μου, εκθέτω και επάγομαι τα ακόλουθα:

      Ο λόγος για τον οποίο υπέβαλλα την μηνυτήρια αναφορά μου σχετικά με την κατολίσθηση της 10-07-2017 στο Ορυχείο Αμυνταίου ενώπιον του κ.  Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειου Πλιώτα με κοινοποίηση στον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς δεν είναι για πλήξω το κύρος της Επιχείρησης αλλά για να θέσω πρωτίστως σε γνώση των Δικαστικών Αρχών αλλά και των ανώτατων πολιτικών και πολιτειακών Αρχών το μέγεθος του συγκεκριμένου φαινομένου, καθώς και τους παράγοντες και τα αίτια που οδήγησαν στην πρόκλησή του, η έκταση του οποίου είχε και έχει εξαιρετικά μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων των γειτονικών οικισμών που επλήγησαν, καθώς πρόκειται για μία πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά και  ελληνικά χρονικά κατολίσθηση και η οποία είναι προϊόν της μακρόχρονης εξορυκτικής δραστηριότητας της Δ.Ε.Η. Α.Ε., στην οποία εργάστηκα για  24 χρόνια και της οποίας σήμερα είμαι μέτοχος.


          Στην έγκληση που υπέβαλλε η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δια του Αλέξη Δημητρίου του Θεοδώρου σε βάρος μου, αναφέρει και επικαλείται αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια τις προληπτικές ενέργειες στις οποίες προέβη η Επιχείρηση λίγες μόνον ημέρες πριν την εκδήλωση του φαινομένου συνεπικουρούμενη από όλο το επιστημονικό και τεχνικό «οπλοστάσιο» το οποίο διαθέτει. Ωστόσο όπως αναφέρεται στην έγκληση δεν κατέστη δυνατό να προβλεφθούν οι διαστάσεις που έλαβε τελικά το φαινόμενο αυτό και ότι οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης, χωρίς να έχει δοθεί καμία ένδειξη προς τούτο και χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί η έκτασή του. Όσα προανέφερα μου δημιούργησαν ένα αίσθημα αμέλειας ίσως από την πλευρά της Επιχείρησης τη στιγμή μάλιστα που η Επιχείρηση δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην συγκεκριμένη περιοχή για εξόρυξη λιγνίτη, το Ορυχείο Αμυνταίου έχει προχωρήσει σταδιακά πέριξ των οικισμών Αναργύρων, Βαλτόνερων και από την εξορυκτική της δραστηριότητα έχουν εδώ και χρόνια εμφανιστεί προβλήματα ακόμη και στις οικίες κάποιων κατοίκων. Εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα πρωτίστως οι κάτοικοι των προαναφερθέντων οικισμών με προεξάρχοντες και τους εκάστοτε αιρετούς έχουν προβάλλει με κάθε τρόπο ενώπιον όλων των αρμόδιων Αρχών της χώρας ζητήματα στατικότητας του εδάφους, ρήγματα στις οικίες τους καθώς και σε δημόσιους δρόμους και χώρους.  Καθόλη την τελευταία δεκαπενταετία τουλάχιστον πολλά μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας έχουν αφιερώσει χρόνο για να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματα  της συγκεκριμένης περιοχής λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και συγκεκριμένα του Ορυχείου Αμυνταίου που έχει την ιδιαιτερότητα να γειτνιάζει με μεγάλους υδάτινους όγκους άρα και τους κινδύνους που οι συνθήκες εγκυμονούν για τους εργαζόμενους, τον εξοπλισμό της Επιχείρησης αλλά και για τους κατοίκους των πλησίον του Ορυχείου οικισμών.

Τυγχάνω Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός στον Τομέα της Μηχανολογίας, απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Βρότσλαβ, από όπου αποφοίτησα το 1978 ενώ είμαι υποψήφιος Διδάκτορας κάνοντας τη διατριβή μου στον τομέα της Μηχανολογίας. Στην Δ.Ε.Η. Α.Ε. εργάστηκα για 4 χρόνια ως εργάτης με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και αυτό διότι καθυστερούσε η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου μου από το Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ της Πολωνίας. Στα υπόλοιπα 20 χρόνια υπηρεσίας μου στην Επιχείρηση εργάστηκα ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος Μηχανολογικής Συντήρησης Ορυχείου Κομάνου, ως Μελετητής  Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού στο Λ.Κ.Π.Α. (Λιγνιτικό Κέντρο Πτολεμαΐδας Αμυνταίου) καθώς και στον Τομέα Ντιζελοκίνητου Εξοπλισμού. Επιπλέον σημειώνω πως τυγχάνω και μέτοχος της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και δεν έχω πρόθεση να δυσφημίσω την Επιχείρηση ούτε και να της προξενήσω οποιαδήποτε ζημία.  



ΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Η σε βάρος μου υποβληθείσα έγκληση υπεγράφη και κατετέθη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών από τον Αλέξη Δημητρίου του Θεοδώρου, Διευθυντή Κλάδου Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων για λογαριασμό της εγκαλούσας εταιρείας. Παρά το γεγονός ότι η εγκαλούσα προσκόμισε την με αριθμό 125/2017 απόφαση με το με αριθμό 25/17-10-2017 πρακτικό συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου, βάσει του οποίου εξουσιοδοτείται  το ανωτέρω φυσικό πρόσωπο  να υπογράψει για λογαριασμό της και να υποβάλει αρμοδίως την έγκληση, πρέπει να εξεταστεί αν η εν λόγω παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας προσκρούει στις περί δημοσιότητας διατάξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην προστασία των τρίτων.

Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 1056356/11-10-2017 έγγραφο –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στο Γ.Ε.ΜΗ. που προσκομίζει η εγκαλούσα εταιρεία, ως προς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων- εκπροσώπηση της  Δ.Ε.Η. Α.Ε. προκύπτει ότι ισχύουν και επιβεβαιώνονται οι Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου  με αριθμούς : 98/12.5.2006 όπως αυτή συμπληρώθηκε με την με αρ. 34/6.2.2007,3/10.1.2006 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την με αριθμό 188/1.8.2006,121/5.6.2007  όπως αυτή τροποποιήθηκε  με την με αρ. 106/27.5.2008 και 158.2.8.2011, 106/27.5.2008 όπως αυτή τροποποιήθηκε  με την με αρ.158/2.8.2011,154/17.7.2007 και 155/17.7.2007. Εκ των ανωτέρω δεν προκύπτει με σαφήνεια αν προβλέπεται αρμοδιότητα του Δ.Σ. της εταιρείας για παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας σε τρίτο  πρόσωπο για την υπογραφή δικογράφων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μου

Ζητώ να τεθεί η εναντίον μου έγκληση στο αρχείο (αρ. 43 παρ. 2 Κ.Ποιν.Δ.) διότι δεν ευσταθούν ούτε σε υποκειμενικό ούτε σε αντικειμενικό επίπεδο οι σε βάρος μου αποδιδόμενες κατηγορίες.

Με την παρούσα  δηλώνω ότι διορίζω πληρεξούσιο και αντίκλητο δικηγόρο τον δικηγόρο στο Πρωτοδικείο Κοζάνης Αντώνιο Ιακωβίδη [Α.Μ. 429] κάτοικο Πτολεμαΐδας, Μ. Αλεξάνδρου αρ. 8 τηλ. 2463 0 26448.

Συνημμένα σας υποβάλλω:

1) Αντίγραφο του πτυχίου μου από το Πολυτεχνείο του Βρότσλαβ  Πολωνίας.

2) Το από 29-06-2017 αποδεικτικό πληρωμής στην Eurobank αγοράς μετοχών της Δ.Ε.Η. Α.Ε.



                                                                        Φλώρινα, 15/06/2018

Ο Καταθέσας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου