ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Διώχνει ιμάμηδες από Αυστρία για παιδιά με στρατιωτικές στολές

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα απελάσει ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το πολιτικό ισλάμ.
Η απόφαση αυτή συνδέεται με την αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μάχης της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιένης, που συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.

«Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας», ξεκαθάρισε ο Αυστριακός καγκελάριος.
Φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά σε τέμενος, προκάλεσαν αντιδράσεις στην Αυστρία.

Στις φωτογραφίες φαίνονται αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών.
Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζεται η Ισλαμική, Τουρκική Ένωση της Αυστρίας (Atib), που συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (Diyanet).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου