ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Συμβαίνουν στην Κύπρο...



του Άντη Ροδίτη 

«…Ένα κράτος γραφειοκρατίας, ένα τερατούργημα ιεραρχίας, ενός πομπώδους πλήθους ανίκανων ειδημόνων, μετρίων, ένα σύστημα που θεμελιώνεται στην αναξιοκρατία και την κομματοκρατία».

«…όλοι εμείς οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι και να προβληματιστούμε για την πνευματική μας κατάσταση. Γιατί η ηλιθιότητα αναπαράγει την ηλιθιότητα, δυστυχώς – φαύλος κύκλος».



Και που συμφωνήσαμε μαζί σου, αγαπητέ φίλε, Κυριάκο, και που εκτονώθηκες ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΜΙΛΩΝ, τι έγινε; Συμφωνήσαμε όλοι μαζί σου -αφού όλοι θα μπορούσαμε να γράψουμε τα ίδια ή παρόμοια- εκτονώθηκες εσύ όπως κι όλοι όσοι μαζί σου εκτονωθήκαμε, και γυρίζουμε πίσω στη ρουτίνα μας.

Εγώ θα σε κατηγορήσω κι εσένα και τους άλλους συναδέλφους σου, γιατί εσείς, εσείς, το πεφωτισμένο πνεύμα του τόπου, οι πανεπιστημιακοί, ως εδώ μπορείτε να φτάσετε -όταν αποφασίσετε να φτάσετε- ως εδώ και μή παρέκει!

Δεν αλλάζει τίποτε χωρίς σταγόνα, έστω, αίματος. Κι εσείς, οι πεφωτισμένοι του τόπου, δεν είστε καν έτοιμοι για την ελάχιστη σταγόνα.
Μόνο λόγια. Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι:  Ότι δεν το καταλαβαίνετε καν αυτό, δεν καταλαβαίνεις καν ότι το σημείωμά σου στο PaediaNews, παίζει το παιγνίδι του ΦΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΥ που στηλιτεύεις.

Το παιγνίδι του φαύλου κύκλου, του εγώ θα πράττω κι εσύ θα λες «α, κακώς πράττεις» και θα πηγαίνεις σπίτι σου για ύπνο. Ονομάζοντας απλώς τον «φαύλο κύκλο», απλώς τον διαιωνίζεις.

Θέλεις να σου παραθέσω τις πόσες φορές εκτέθηκε η ρίζα του κακού (όχι απλώς η επιφάνειά του) και δεν μίλησες;

Θέλεις να σου παραθέσω τις πόσες φορές που μίλησες (αν μίλησες), τις φορές που επειδή σωστά μίλησες κι έπραξες ή κάποιος σωστά μίλησε κι έπραξε, κανένας δεν τον συνέδραμε; Θέλεις να σου εξηγήσω πως όσο σωστά μιλάς ή κάποιος σωστά μιλά και πράττει, τόσο περισσότερο πλησιάζει τη σταγόνα του αίματος, που κανένας δεν είναι διατεθειμένος να διαθέσει;

Θέλεις να σου πω, πως απλούστατα δεν ξέρεις πότε και πώς να κτυπήσεις στη ρίζα κι όταν κάποιος άλλος το κάνει, εσύ τρέχεις μακριά; Τώρα, δεν αποκλείεται, κάποιοι να βρεθούν να συμφωνήσουν μαζί σου και να σου γράψουν και κανένα θετικό σχόλιο! Κι αυτό επειδή ακριβώς δεν ήσουν συγκεκριμένος, φυλάγοντας τη σταγόνα του αίματός σου, κι αυτοί που θα συμφωνήσουν μαζί σου θα το κάνουν γιατί δεν θα τους στοιχίσει καμιά σταγόνα του αίματός τους.

Τελικά, η Αστυνομία είναι οι τελευταίοι ανίκανοι. Κι ούτε είναι θέμα «τιμωρίας», όπως οι «δημοσιογράφοι» μας διατείνονται, επειδή δεν πάει μακρύτερα η ικανότητά τους.

Η Αστυνομία, οι δημοσιογράφοι, η αναξιοκρατία, κι όλα τα άλλα που αναφέρεις, είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης, ανίκανης, υπνώττουσας πνευματικής κατάστασης, που όσο υπνώττει τόσο περισσότερο μετατρέπεται σε νεκρωμένο «πνεύμα». Αλλά για να τερματιστεί η «υπνώττουσα πνευματική κατάσταση», πρέπει κάποιος να εντοπίσει την αρχή και την πηγή της. Δεν είναι αόρατη. Έλα, όμως, που αυτοί που θα σου χαρίσουν «θετικά σχόλια» επειδή δεν κοστίζει ούτε ρανίδα του αίματός τους, είναι ακριβώς εκείνοι που τρέφουν την «υπνώττουσα πνευματική κατάσταση», σιωπώντας καθηκόντως ή κι επ’ αμοιβή λογοκρίνοντας όποιον διαθέσει ρανίδα του αίματός του. Οι ρανίδες είναι για να συλλέγονται και να διαφυλάττονται, όχι να ξοδεύονται για το… καλό όλων! Αυτό είναι το κυρίαρχο μήνυμα του νεκρωμένου πνεύματος. Γι’ αυτό άλλωστε το παρόν δεν πρόκειται να δημοσιευθεί ούτε καν ως σχόλιο στο PaediaNews!

ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου