ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Κατάθεση προσφυγής για το Ελληνικό


 
Σήμερα, 30 Απριλίου 2018, η Ευρωβουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα, μέλη της πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων για την υπεράσπιση της περιουσίας του Ελληνικού λαού (αντί - ΤΑΙΠΕΔ) και Πολίτες του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, υπερασπιζόμενοι τα αυτονόητα, τα οποία συστηματικά καταπατούνται και παραβιάζονται από τη μνημονιακή κυβέρνηση και τη αντιπολίτευση, εξουσιοδότησαν τον Δικηγόρο κ. Δ. Μπελαντή να συντάξει και να καταθέσει αίτηση ακύρωσης του π.δ. (ΦΕΚ 35/ΑΑΠ/2018), το οποίο εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για το Ελληνικό. Ειδικότερα, διατεινόμαστε ότι το σχέδιο αυτό:

1.    Επιβάλλεται με επιμονή και εκβιαστικά από τους δανειστές καταπατώντας ευθέως τη βούληση του Ελληνικού λαού (παραβιάζοντας τη λαϊκή κυριαρχία), ο οποίος στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 είχε πει όχι, σε ποσοστό 61,3%, μεταξύ άλλων και στην πώληση του Ελληνικού με «μη αναστρέψιμα βήματα», όπως ανέφερε το κείμενο που τέθηκε υπό κρίση κατά το Δημοψήφισμα.

 

2.    Καταπατά την Οδηγία 2001/42/ΕΚ, επειδή δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη ΣΜΠΕ και δεν διενεργήθηκε διαβούλευση με τους πολίτες έγκαιρα και προληπτικά και σε εκείνο το αναγκαίο και προηγούμενο στάδιο (χωρίς τετελεσμένα που εκβιάζουν τη διοίκηση κ.α. και ρήτρες υπέρ του αγοραστή) δηλαδή πριν από την ψήφιση του Νόμου 4062/2012 ή έστω πριν από την υπογραφή και κύρωση της σύμβασης με τον Αγοραστή με τον Ν. 4422/2016. Δεδομένου ότι ο Ν. 4062/12 καθόριζε ήδη τις βασικές πολεοδομικές και χωροταξικές παραμέτρους για την έκταση αυτή καθώς και τις χρήσεις γης και τους Συντελεστές Δόμησης, κατά παρέκκλιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΡΣΑ 1985) και άλλων γενικότερων νομοθετημάτων που ίσχυαν τότε.

 

3.    Παραβιάζει τη Διεθνή Συνθήκη του Άαρχους για τη συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση, καθώς και τη συμμετοχή των Πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν σχέδια, προγράμματα, έργα κ.α. τα οποία έχουν ή ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στο Περιβάλλον.

 

4.    Παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβασης της Φλωρεντίας για το Τοπίο, η οποία προβλέπει μέτρα προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς τοπίου, δεδομένου ότι το ΣΟΑ προβλέπει την εγκατάσταση, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία, μιας νέας πόλης 30.000 -40.000 κατοίκων με έξι (6) ουρανοξύστες «τοπόσημα» ύψους 200 μέτρων και πολλά κτίρια των 16 και πλέον ορόφων, γεγονός που αλλάζει καθοριστικά το ιστορικό τοπίο της Αττικής αλλοιώνοντάς το βάναυσα, αντί να το προστατεύει. Η αγόρευση μάλιστα αυτών των ψηλών κτιρίων σε «τοπόσημα» της Αθήνας αποτελεί «ύβριν» για την Ιστορία της πόλης, καθόσον μάλιστα αντανακλάται στο τοπίο της σε σχέση με το παγκοσμίου φήμης τοπόσημο της Αθήνας, την Ακρόπολη. Έως σήμερα σε ένδειξη σεβασμού σ’ αυτό, το ύψος των κτιρίων της πόλης δεν υπερβαίνει εκείνου του ιερού βράχου της Ακρόπολης με τα αρχαία μνημεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου