ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Περί «ανταλλαγής» στρατιωτικών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας και του «παραληρήματος» Μπαχτσελί για τους πνιγμένους παππούδες μας ..


 του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου 


 Πάντα υπάρχει ένας χρήσιμος ηλίθιος , ένας λαγός… κι ας λέγεται κατσίκη(ς)..

.. «Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση», δήλωσε ο εν λόγω στις 28/03, μπερδεύοντας επιθυμίες (φανερές και υπόγειες), τον ρόλο της (ανεξάρτητης ,ως θα έπρεπε) Δικαιοσύνης και τις επιδιώξεις της Άγκυρας για: ΕΞΙΣΩΣΗ των δύο περιπτώσεων: των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φυλακισμένων στην Ανδριανούπολη και των «οκτώ» Τούρκων αντι-καθεστωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το «πραξικόπημα» του 2016 στην γειτονική χώρα, που έφτασαν εδώ ως Ικέτες.

 Ούτως ή άλλως, σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για την κυβέρνηση η προοπτική απελευθέρωσης των 8 Τούρκων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο «πραξικόπημα» του 2016,  στην ιδιαίτερα τεταμένη (για πολλοστή φορά…) συγκυρία.


Ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ,  στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Σύνοδο της Βάρνας, εμφανίστηκε να συνδέει εμμέσως πλην σαφώς τα δύο θέματα –έστω κι αν σε επίπεδο ρητορικής είπε… το ακριβώς αντίθετο: «εμείς ασφαλώς δεν συνδέουμε τα δύο θέματα», έλεγε στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι ακόμη και ο πρόεδρος της Τουρκίας (δηλαδή ο ίδιος) δεν είναι υπεράνω της τουρκικής Δικαιοσύνης. Όμως, αμέσως μετά έδειχνε ότι ο ίδιος, στο μυαλό του έχει σχεδόν συμψηφίσει τις δύο περιπτώσεις: «Εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς, όταν τους ζητήσαμε, δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν μιλούν καθόλου για αυτό το θέμα, λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

 Λίγες ώρες μετά τη σύνοδο της Βάρνας απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών φυλακισμένων στην Ανδριανούπολη, ενώ απειλούνται με ποινή πέντε ετών. Ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι, με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία – ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

 Εν παραλλήλω, με την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ελληνικά στο Καστελόριζο.

 Με την επιστροφή του από την Βάρνα, συνεδρίασε και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου και οι συμπεριφορές της Ελλάδας «που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

 Στο εσωτερικό της Τουρκίας οργιάζει η ανθελληνική υστερία. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί και σύμμαχος του Ερντογάν μας θύμισε τις ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ λέγοντας τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας νόμιζε πως θα βρει τα δίκτυα άδεια, άνοιξε το στόμα του και μπήκε στην λογική του ό,τι πάρει θα είναι κέρδοςΑυτός ο τύπος προσπάθησε να δοκιμάσει την υπομονή μας. Τόλμησε να τρίξει τα δόντια του στην Τουρκία. Ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος και έχει ξεχειλίσει με τους παππούδες εκείνων που λένε σήμερα λόγια του αέρα. Είναι μάταια η προσπάθεια της Ελλάδας να αρχίσει να ξύνει τη διαφορά στα Ίμια. Αυτά δεν είναι αστεία. Η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος κουρσάρου που θα ανεχτεί της άνομες δραστηριότητές στη Μεσόγειο και το Αιγαίο».  Μάλιστα….

 Η πολιτική κατευνασμού απέναντι στο «θηρίο», εδώ και δεκαετίες, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα. Τα πονηρά περί «PlanB» που εκφωνούνται από τους κυβερνητικούς, είναι για να κρυφτούν οι κρατούντες πίσω από τα γνώριμα «φιλειρηνικά» φλυναφήματα. Παραγνωρίζοντας ότι, αυτοί ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ τον τόπο-άρα, έχουν την ΚΥΡΙΑ ευθύνη. Το “φοβικό σύνδρομο” από την άλλη, διακρίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πολιτική «ελίτ» της Χώρας (και όχι μόνο).

Απέναντι σε όλα αυτά, να προετοιμαζόμαστε για (τα) χειρότερα. Δεν αρκούν οι διακηρύξεις περί εδαφικής ακεραιότητας, χρειάζεται να γίνει δια γυμνού οφθαλμού ορατή, (στους πάντες) , η ΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΑΜΥΝΑΣ της χώρας. Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές, αντι-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες προετοιμασίας και ενημέρωσης

Υ.Γ. Οι δικοί μου όλοι από το σόϊ της μητέρας μου, προππάπος και προγιαγιά μου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου Ήλθαν από την Σμύρνη στην Αττική, δημιούργησαν, πρόκοψαν, πέθαναν εδώ, τα παιδιά τους παντρεύτηκαν. .Σε αυτό το γεγονός οφείλω την ΥΠΑΡΞΗ μου- και την ΜΝΗΜΗ...(για τις ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ..)













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου