ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Φρενοκοκείο η Τουρκιία !


«Ο κόσμος άλλαξε. Η λογική του «είμαι ισχυρός, επομένως έχω δίκιο» άλλαξε.

Πλέον, ο κόσμος επαναστατεί εναντίον της αδικίας.

Πλέον, κανένα έθνος µε τιμή, κανένα έθνος µε σεβασμό, δεν υποκύπτει σε αυτού του είδους τις πιέσεις»Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, 20 Δεκεμβρίου 2017

Του Λεωνίδα Κουμάκη  

Στο φρενοκομείο «Η Τουρκία» το καθημερινό «μενού» περιλαμβάνει τα πάντα: Από τις πρόσφατες εισβολές στην Συρία και στο Ιράκ (καλόμαθαν με την εκ του ασφαλούς εισβολή στην Κύπρο το 1974), την πρακτικά «εμπόλεμη» κατάσταση με την Ελλάδα με τις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, τις συνεχείς εκδόσεις NAVTEX που έχουν πλέον την αξία ενός απλού χαρτιού τουαλέτας και την αμφισβήτηση της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας με κάθε τρόπο, την πλέον θεαματική κολοτούμπα απέναντι στην Ρωσία μετά την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους, τις συνεχείς απροκάλυπτες  απειλές προς την Κυπριακή Δημοκρατία για «επιβολή του δίκαιου του ισχυρότερου», την ανελέητη γενοκτονία Κουρδικών πληθυσμών στην νοτιοανατολική Τουρκία, τις διώξεις και τις φυλακίσεις κάθε κατηγορίας «αντιφρονούντα» προς το κυβερνών κόμμα και τον αρχηγό του κ.α.π.

Περιλαμβάνει ακόμα απειλές και νταηλίκια από κάτι απίθανους τύπους που έχουν απλωθεί όχι μόνο στον χώρο των Γκρίζων Λύκων, αλλά ευδοκιμούν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και στο νέο-εμφανιζόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Κέντρου» της Μεράλ Ακσενέρ.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό να και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος ξαφνικά ξεχνάει τον καλό του εαυτό, παρουσιάζοντας ένα αγνώριστο, αγγελικό πρόσωπο:  «Ο κόσµος άλλαξε. Η λογική του «είμαι ισχυρός, επομένως έχω δίκιο» άλλαξε. Πλέον, ο κόσμος επαναστατεί εναντίον της αδικίας. Πλέον, κανένα έθνος µε τιμή, κανένα έθνος µε σεβασμό δεν υποκύπτει σε αυτού του είδους τις πιέσεις».


Πες τα Χρυσόστομε, μπας και τα ακούσει ο ίδιος σου ο εαυτός! Εμείς πράγματι επαναστατούμε εναντίον της αδικίας, εμείς πάντα φωνάζουμε ότι επειδή είσαι ισχυρός δεν έχεις οπωσδήποτε δίκαιο, εμείς δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις γιατί διαθέτουμε σεβασμό και τιμή προς το έθνος μας. Τα λόγια αυτά Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα σου τα θυμίζουμε κάθε φορά που θα τα ξεχνάς και θα αρχίζεις πάλι να μας απειλείς, επισείοντας δεικτικά «το δίκαιο του ισχυρότερου»!

Ξέρουμε βέβαια πως οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγιναν λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφορούσαν δηλαδή μια υπερδύναμη, πολύ ανώτερη από την Τουρκία. Εκεί λοιπόν οι Τούρκοι δεν δίστασαν να προσποιηθούν πως «επαναστατούν εναντίον της αδικίας» και να εξαπολύουν συνεχώς κορώνες για την δημοκρατία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα πολλά.  Γνώριζαν πολύ καλά πως το ψήφισμα θα συγκεντρώσει συντριπτική πλειοψηφία (το υποστήριζαν ΕΕ, Αραβικές, Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες) και βρήκαν θαυμάσια ευκαιρία να παραστήσουν τους «υπερασπιστές των αδικημένων»!

Άλλο βέβαια αν δεν ανέχονται καμιά «επανάσταση», κανένα «ανθρώπινο δικαίωμα» καμιά «αντίθετη φωνή» σε όσους υποφέρουν κάτω από τον δικό τους ζυγό!

Ο πονηρός δικτάτορας της Τουρκίας, στην περίπτωση της Ιερουσαλήμ,  μυρίστηκε μια μεγάλη ευκαιρία που θα του επέτρεπε να εμφανιστεί ο ηγέτης όλου του μουσουλμανικού κόσμου «καπελώνοντας» Σαουδική Αραβία & Αίγυπτο για τους σουνίτες και Περσία για τους Σιίτες. Για τον λόγο ακριβώς αυτόν «κήρυξε εκστρατεία», μετά άρτου και θεάματος, βρίζοντας «εκ του ασφαλούς» με βαριές εκφράσεις Αμερική και Ισραήλ, αφού  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 100% βέβαιο πριν από αυτήν! Εξ άλλου όλοι γνωρίζουν πως το αποτέλεσμα αυτό είναι πολιτικό και δεν έχει καμιά απολύτως πρακτική αξία!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α:  Στο σημερινό φρενοκομείο «Η Τουρκία» συνυπάρχουν τα πάντα: Απειλές και ξόρκια γι΄ αυτές, νταηλίκια αλλά και η αποκήρυξη τους, «πόλεμοι» κατά μεγάλων «εχθρών» αλλά και πολύ θεαματικές «οβιδιακές μεταμορφώσεις», εισβολές σε γειτονικές χώρες με προηγούμενη «έγκριση» μεγάλων δυνάμεων – όλα στην υπηρεσία της μεγαλομανίας Ερντογάν!

Στην σημερινή Τουρκία όμως υπάρχουν και πολύ σοβαρές φωνές, πολύ σημαντικών ανθρώπων που δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμα και όταν κινδυνεύουν!

Η φίλτατη συγγραφέας (και όχι μόνο) Λιάνα Μυστακίδου μας αποκαλύπτει, μέσα από την ιστοσελίδα Militaire,  το άρθρο του Τούρκου διεθνολόγου καθηγητή Μπασκίν Οράν ο οποίος διετέλεσε για λίγο και σύμβουλος του Ερντογάν για τα μειονοτικά θέματα στην πρώτη πρωθυπουργική του θητεία και ανήκει στην ομάδα των διανοούμενων που ξεκίνησαν την εκστρατεία «Ζητάμε συγνώμη από του Αρμένιους».  Ο καθηγητής Μπασκίν Οράν αναλύει την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, σημειώνοντας –μεταξύ πολλών άλλων με εξαιρετικό ενδιαφέρον- ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ήρθε στην Ελλάδα για να στρέψει  στο εξωτερικό τις φοβερές κριτικές που τον πνίγουν στο εσωτερικό!

Το ίδιο ακριβώς έκανε με την πολεμική ρητορική εναντίον της Αμερικής στο θέμα της Ιερουσαλήμ, πετυχαίνοντας τον αποπροσανατολισμό από τα εξαιρετικά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει:

Το σκάνδαλο Γιλντιρίμ και των παιδιών του, τις μαρτυρίες του Ρεζά Ζαρράμπ για τις καταθέσεις της «οικογένειας» στα Νησιά Μαν, τον εμφύλιο πόλεμο με τον Κουρδικό πληθυσμό και τις απώλειες από αυτόν και από τις εισβολές (μετά από «έγκριση» φυσικά) που έγιναν σε Συρία και Ιράκ, την κακή πορεία της Τουρκικής οικονομίας σε κρίσιμους δείκτες – κλειδιά, τον υψηλό πληθωρισμό, την αυξανόμενη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση ΑΚΡ κ.ο.κ.ε. 

Είναι ενθαρρυντικό πως το παράδειγμα του καθηγητή Μπασκίν Οράν δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα που εκφράζουν (τουλάχιστον) τον μισό Τουρκικό πληθυσμό, αλλά περνούν  σχεδόν απαρατήρητα.

Σε κάθε κοινωνία όμως οι φωνασκούντες και οι θορυβούντες δημιουργούν κλίμα, προβάλλονται, ξεχωρίζουν. Ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις που αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό μειοψηφίας. Συνεπώς το φαινόμενο αυτό (πασίγνωστο και στην Ελλάδα) υπάρχει και στην Τουρκία.

Και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του είναι η  ψυχραιμία αλλά και η στρατιωτική ετοιμότητα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου