ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ακριβώς ό,τι έγραφα πριν ένα χρόνο, για την εθνική ενότητα ως προϋπόθεση εξόδου από την μνημονιακή δουλεία...

Στον ιστότοπο της ΙΣΚΡΑ διαβάζω το ιστορικό γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940, με το οποίο ο  δεσμώτης ΓΓ του ΚΚΕ  συντασσόταν  ανεπιφύλακτα με τη κοινή δράση των Ελλήνων έστω και υπό την (δικτατορική, φασιστική κλπ) κυβέρνηση Μεταξά. Οι χρόνιοι αναγνώστες  του παρόντος ιστότοπου, μάλλον θα πρέπει να έχουν σκυλοβαρεθεί την εκ μέρους μου επίκληση αυτού του ιστορικού παραδείγματος – την οποία επίσης έχω επαναλάβει σε μερικές  δεκάδες προφορικές , ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις :Ιδιαίτερα μάλιστα την  εποχή που μαζί με άλλους συναγωνιστές διακινούσα κι εγώ τη «γραμμή» : ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ! Την εποχή που αρθρογραφούσα προτρέποντας τον Τσίπρα να συναντήσει και να συνομολογήσει κοινή δράση με τον Σαμαρά – ο οποίος τότε «ήταν περαστικός» (κατά πως αποδείχθηκε…)  από αντιμνημονιακές θέσεις….
Όμως η μείζων Αριστερά που τα ήξερε όλα (άλλη χρόνια πάθηση κι αυτή…) προτίμησε να γίνει ή  Δεξιά (ΣΥΡΙΖΑ) ή  ένα χιλιαστικό μόρφωμα (ΚΚΕ) ή μια  αόριστη υπόσχεση ανόδου από τα μνημονιακά τάρταρα στον ουρανό της επανάστασης(ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ)….

Να τι έγραφε τότε ο Νίκος Ζαχαριάδης, Αριστερός τύραννος μεν πλην όμως συνεπέστατος – αν σκεφθεί μάλιστα κανείς  ότι ακόμη και την εις ένδειξη διαμαρτυρίας αυτοκτονία του (1973) είχε προαναγγείλει, τηρώντας την υπόσχεση ή απειλή που είχε εκτοξεύσει , με συγκεκριμένη ημέρα θανάτου…

 «Προς το λαό της Ελλάδας.  

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα, με σκοπό να την υποδουλώσει και να την εξανδραποδίσει. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, τηντιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα, ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.  

Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τονεργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.  

Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα 'ναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οιεργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.  

Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,  

Νίκος Ζαχαριάδης  

Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου