ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ομιλία του Λαφαζάνη στη Λισαβόνα στη Σύνοδο του Σχεδίου Β


Ευχαριστώ  τους διοργανωτές για την πρόσκληση στην τόσο πετυχημένη διήμερη Σύνοδο του Σχεδίου Β.
Να εκφράσω τη λύπη μας για τα θύματα των πυρκαγιών στην Πορτογαλία και την αλληλεγγύη μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φωτιές.
Μπαίνω κατευθείαν στην ουσία.
Μέσα στην Ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ δεν υπάρχει μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης.
Η ευρωζώνη είναι μια νομισματική φυλακή του γερμανικού κατεστημένου.
Μια νομισματική φυλακή των πλουσίων εναντίον της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Το ευρώ δεν είναι ένα ουδέτερο νόμισμα, αφού ουδέτερο νόμισμα δεν υπάρχει.
Το ευρώ είναι πολιτική, είναι νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, είναι γερμανική επικυριαρχία.
Αν θέλουμε να αντιληφθούμε καθαρά τι σημαίνει ευρώ αλλά και ΕΕ οφείλουμε να δούμε την Ελλάδα.
  • Η Ελλάδα μέσα σε 8 χρόνια μέσα στο ευρώ χρεοκόπησε
  • Η Ελλάδα από τότε που μπήκε στο ευρώ, το 2002, διπλασίασε το χρέος της και μετατράπηκε σε οιονεί αποικία χρέους.
  • Η Ελλάδα μέσα στο ευρώ γνωρίζει 10 συνεχή χρόνια βαθιάς ύφεσης. (και το 2016)γεγονός που καμία άλλη χώρα δεν γνώρισε σε ειρηνική περίοδο.
  • Η Ελλάδα βιώνει πρωτοφανή κοινωνική εξαθλίωση και πρωτοφανή μεγάλη ανεργία ιδίως στους νέους, ενώ οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει στα 340 ευρώ και οι συντάξεις έχουν καταρρεύσει στα 380 ευρώ.
  • Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κηδεμονία και κατοχή, σε καθεστώς αποικίας χωρίς τέλος.
Όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιομορφία και μια εξαίρεση μέσα στην ευρωζώνη, κάνουν μεγάλο λάθος. Υπό καθεστώς μνημονίου, επιτροπείας και μισοαποικίας βρίσκονται και τα ¾ της ευρωζώνης. Υπό καθεστώς λιτότητας ζουν όλοι οι λαοί των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Στην ΕΕ δεν υπάρχει δημοκρατία. Στην ΕΕ κυριαρχεί δεσποτικά το βαρύ χέρι του γερμανικού κατεστημένου, της χρηματιστικής ολιγαρχίας και της αυτάρεσκης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εξελέγησαν με αντιμνημονιακές υποσχέσεις. Όλες, όμως, ακολούθησαν, κάτω και από τους εκβιασμούς της ΕΕ, την ίδια υπαγορευμένη πολιτική : τα μνημόνια.
Στην Ελλάδα έγινε δημοψήφισμα στις 8 Ιούλη 2015.
Το Όχι όμως του δημοψηφίσματος έγινε ναι με τα πραξικοπηματικά μέτρα της ΕΕ και την συνθηκολόγηση Τσίπρα.
Τώρα η ΕΕ μαζί με την Φρανκική δεξιά της Ισπανίας δείχνουν το αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο στην Καταλωνία.
Θα το πούμε καθαρά :
  • Η Ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζονται και δεν βελτιώνονται, συνεχώς αντιδραστικοποιούνται και μόνο ανατρέπονται.
Για μας υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός Ευρωζώνης και εκτός ΕΕ για την Ελλάδα και πιστεύουμε και για τις άλλες χώρες.
Άκουσα χτες ότι ο Αλ. Τσίπρας εκβιάστηκε το 2015 και δεν είχε άλλη λύση από το να συνθηκολογήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο.
Αυτό είναι μέγα λάθος.
Ξέρετε, πολλοί από μας στην ΛΑ.Ε είμαστε υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Προτείναμε τότε στον Τσίπρα και την ηγεσία του τότε ΣΥΡΙΖΑ και προτείναμε τεκμηριωμένα, πρόταση να φύγουμε από το ευρώ και να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας.
Αν ο Τσίπρας είχε υλοποιήσει τότε την εισήγησή μας σήμερα η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική και θα γνώριζε μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη.
Και σήμερα η ΛΑ.Ε προτείνει την άμεση έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με βάση ένα σχέδιο που έχουμε επεξεργαστεί και παρουσιάσει δημόσια με την συγκρότηση Κεντρικής Τράπεζας υπό εθνικό έλεγχο και την χάραξη εθνικής νομισματικής πολιτικής.
Το εθνικό νόμισμα για μας δεν είναι φετίχ αλλά απαραίτητο εργαλείο για να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα.
  • Θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και να πετύχουμε τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.
  • Θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να εθνικοποιήσουμε και να κοινωνικοποιήσουμε τις τράπεζες για να παίξουν αποκλειστικά ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.
  • Θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη  διαγραφή ιδιωτικών χρεών, κάτι που επιχείρησε ο Σόλωνας στην Αρχαία Αθήνα.
  • Θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να χορηγήσουμε ρευστότητα και χρηματοδότηση στην οικονομία με άκρως ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να υπάρξει μια επενδυτική Άνοιξη στην Ελλάδα.
  • Θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού. Για να ενισχύσουμε μισθούς και συντάξεις και να ελαχιστοποιήσουμε την ανεργία με προοπτική τη πλήρη απασχόληση.
Η Ελλάδα μέσα στο ευρώ αλλά και την ΕΕ είναι καταδικασμένη. Όπως καταδικασμένες είναι και οι πιο αδύναμες χώρες της ιδιαίτερα μέσα στην ευρωζώνη. Η Ευρώπη ως πολιτική έννοια μπορεί να υπάρξει και να έχει ελπίδα. Μπορεί, όμως, με μια προυπόθεση ότι Ευρωζώνη και ΕΕ θα γίνουν παρελθόν, για να περασουμε σε μια Ευρώπη των κυρίαρχων κρατών με ένα νέο πλαίσιο ισότιμης συνεργασίας και συνανάπτυξης.
Άλλωστε η Ευρώπη που γνώρισε μεταπολεμικά μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικό κράτος, ήταν η Ευρώπη στην οποία δεν υπήρχε ευρώ και ΕΕ.
Η νέα Ευρώπη που θέλουμε, η Ευρώπη της εθνικής κυριαρχίας, της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας, η Ευρώπη της προόδου και του σοσιαλισμού, είναι η μόνη εναλλακτική απάντηση πριν η βαρβαρότητα και ο νέος εκφασισμός καταλύσει τις κοινωνίες μας.
Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου