ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Χάκερς και αστυνόμοι…




Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά  δήλωνε αντίρρηση στους  πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας, για να κάνει μετεκλογικά ό,τι έκανε – δηλαδή γλύφοντας όπου έφτυνε . Στις ημέρες μας  πέρα από το κοινωνικό κίνημα, οι οφειλέτες βρήκαν νέους συμμάχους και η πορεία δεν προβλέπεται ρόδινη για τον κυβερνητικό σχηματισμό .

Αφενός οι  Anonymous Greece και αφετέρου οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δηλώνουν αντίθεση    στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην «αρπαγή» σπιτιών από βιοπαλαιστές.

 «Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα ‘κλειδιά στο χέρι’», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω του  Facebook οι Anonymous Greece, καταφέρνοντας να «ρίξουν», όπως υποστήριξαν, το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών και λίγο αργότερα την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος. Το επίτευγμα είναι ανησυχητικό για την κυβέρνηση και για την «προϊσταμένη αρχή» της, που ενδεχομένως να υποχρεωθεί να επιστρατεύσει άλλου τύπου δυνάμεις για να φέρει σε αίσιο τέλος την επιχείρηση αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Παράλληλα μια άλλη αντίρρηση στους πλειστηριασμούς προκαλεί  ακόμη μεγαλύτερο φόβο. . Είναι η αντίρρηση  της  ΠΟΑΣΥ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων), η οποία «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».
Ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας  κ Γρηγόρης Γερακαράκος  δηλώνει  πως «δεν αποκλείεται να δούμε αστυνομικούς να εμποδίζουν αστυνομικούς από το να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια του κοσμάκη», ενώ συμπληρώνει  πως ορκίστηκαν υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, όπως και στο δημόσιο και όχι ιδιωτικό συμφέρον.

Κι όμως :   με αφορμή τη θέση της ΠΟΑΣΥ, διάφοροι «αντιμνημονιακοί» βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον γενικότερο ρόλο της Αστυνομίας στην καταστολή κλπ. Απέναντι στο συγκεκριμένο  είδος  αβανγκαρντίστικης  κουταμάρας, δεν θα μπορούσε κανείς παρά να επιστρατεύσει το παραδοσιακό  γνωμικό : «Ενός του δώσανε ένα γάϊδαρο, κι αυτός τον κοίταζε στα δόντια»…   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου