ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

΄"Έθαψαν" την Αμμόχωστο, χάνουν και τη Μόρφου


του Κωστάκη Αντωνίου
από το SIGMALIVE
Πώς η κυβέρνηση παραβίασε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς
Δεν γνωρίζει ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης τι θα κάμουν οι Τούρκοι και ποιο σχέδιο Β΄και Γ΄έχουν! Ολόκληρη διπλωματική υπηρεσία, με πρεσβείες σε όλα τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορεί να γνωρίζει, ή να διαγνώσει τι θα πράξουν οι Τούρκοι. Ολόκληρες υπηρεσίες ασφαλείας και κατασκοπείας στην Κύπρο, αδυνατούν να πληροφορηθούν  τα σχέδια των Τούρκων. Ολόκληρο Προεδρικό με συχνές επαφές του ανώτατου άρχοντα με ξένους αρχηγούς κρατών, οι οποίοι συνομιλούν με τους Τούρκους ηγέτες, αγνοεί το σχέδιο Β΄της Τουρκίας.
Όταν οι ηγέτες δεν γνωρίζουν τα σχέδια του εχθρού, να πάνε να χαθούν! Όταν δεν γνωρίζουν  τα σχέδια του αντιπάλου, είναι ανίκανοι να σχεδιάσουν προληπτικά μέτρα. Ανίκανοι να προστατεύσουν  τον λαό τους.
Δεν γνωρίζουν, ομολογούν τα σχέδια των Τούρκων. Μα τόσο ανίδειοι είναι,  ώστε να μην έχουν αντιληφθεί ποιο σχέδιο έχουν οι Τούρκοι; Από το 1956, τους το αποκάλυψε ο Νιχάτ Ερίμ. Αργότερα τους το το αποκάλυψε ο Ιχσάν Τσαγλαγιαγκίλ. Το περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο του ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Το έζησαν το 1963. Το είδαν το 1974. Το βιώνουν τα τελευταία 43 χρόνια. Και όμως, είναι τόσο πολιτικά ανάπηροι, ώστε αδυνατούν να το αντιληφθούν.
Ο κ. Κασουλίδης δεν γνωρίζει. Αλλά ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου γνωρίζει. "Προφανής στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου, και εξυπηρέτηση των ευρύτερων συμφερόντων της σε ολόκληρη την περιοχή", τόνισε. Να κτυπήσει τη διπλανή πόρτα του γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη και να τον  ενημερώσει ο κ. Φωτίου. Και μετά να διανύσει κάποια μικρή απόσταση μέχρι το Υπουργείο Εξωτερικών και να ενημερώσει και τον κ. Κασουλίδη. Ίσως καταλάβουν...

Αυτοί είναι οι ηγέτες του κυπριακού ελληνισμού, οι οποίοι έθαψαν κυριολεκτικά τα δίκαια του λαού μας. Ακόμη να αντιληφθούν τα αυτονόητα. Και αυτοσχεδιάζουν, πελαγοδρομούν από τη μία γραμμή στην άλλη, και πλεονάζουν σε βλακώδεις δηλώσεις αλλά μηδενίζονται σε ορθές πολιτικές πράξεις.
Θυμήθηκαν την Αμμόχωστο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, ύστερα από πέντε χρόνια. Και αφού μεσολάβησε η τουρκική απειλή για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης και επιστροφή μερικών Αμμοχωστιανών, υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.
Γνωρίζετε κύριε Κασουλίδη και κύριε Χριστοδουλίδη,  από πότε υπάρχει η συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς, η οποία προνοεί  την κατά προτεραιότητα συζήτηση της επιστροφής της Αμμοχώστου; Από το 1979. Γνωρίζετε από πότε υπάρχουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της; Από το 1984. Τι επράξατε για να διεκδικήσετε την επιστροφή της πόλης; Ουδέν.
1. Αντί να επιμείνετε στη συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς για προτεραιότητα στη συζήτηση επιστροφής της πόλης, εντάξατε την επιστροφή της Αμμοχώστου στα ΜΟΕ! Και περιμένατε ότι η Τουρκία και ο Έρογλου και ο Ακιντζί θα σας της προσέφεραν στο πιάτο. Είχατε εμπλακεί σε μία συζήτηση ανταλλαγμάτων. Να δοθεί η Αμμόχωστος και να αναγνωρίσετε τη νόμιμη λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Δηλαδή τη χωριστή κυριαρχία του ψευδοκράτους.
2. Εφέρατε εδώ τον  Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν διοχετεύοντας πληροφορίες ότι μεταφέρει σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου και είσοδο εμπειρογνωμόνων στην πόλη. Επαίξατε με τα αισθήματα των Αμμοχωστιανών για επικοινωνιακούς λόγους και τελικά ο Μπάιντε εξεδιώχθη κακήν κακώς από τον Ερογλου.
3. Αντί να επιμείνετε στην άμεση παράδοση της πόλης, όπως διαλαμβάνουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών,  παραβιάσατε εσείς οι ίδιοι τα ψηφίσματα, αποδεχόμενοι όπως το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου, περιληφθεί στο πλαίσιο της συζήτησης για το εδαφικό, το οποίο θα συζητείτο τελευταίο. Τελικά ελάβατε αέρα κουπανιστό και σήμερα, αφού "εθάψετε" την προοπτική επιστροφής της πόλης, και ενώ επικρέμαται η απειλή εποικισμού της, υπενθυμίζετε στους Τούρκους, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς. Πότε; Όταν έχετε εσείς οι ίδιοι παραβιάσει τα ψηφίσματα και έχετε εσείς οι ίδιοι αποδειχθείτε ανάξιοι να αξιοποιήσετε τη συμφωνία.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, δια των πολιτικών της, ενταφίασε την επιστροφή της Αμμοχώστου. Και πολύ φοβούμεθα ενταφίασε και την επιστροφή της Μόρφου. Με την αλλοπρόσαλλη, φάσκουσα και αντιφάσκουσα πολιτική της, με την ενδοτικότητα και την αχαπαροσύνη της,  με την απουσία διεκδικητικότητας και την παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπεβοήθησε την Τουρκία να διατηρήσει εσαεί υπό την κατοχή της Αμμόχωστο και Μόρφου.
Και όμως αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να μιλούν και να επαναφέρουν όσα κατέστησαν λείψανα, εδώ και πέντε χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου