ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

O Δήμος Φιλαδελφείας καλείται να γνωμοδοτήσει... επί ανύπαρκτης μελέτης για το γήπεδο ΑΕΚ



Αρχιτέκτονες της Αττικής αντιδρούν στη στοχοποίηση της δημοτικής αρχής
Tη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας με αφορμή τους τραμπουκισμούς και τις απειλές που δέχονται εκφράζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) Τμήμα Αττικής.
Σε ανακοίνωσή του παρατηρεί ότι η κακοποιός δράση που επανειλημμένα εκδηλώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια υπερβαίνει τις πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και αθλητικές διαστάσεις της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς αυτή ενθαρρύνεται από συμπεριφορές πολιτειακών παραγόντων που καλλιεργούν τη νοοτροπία του «κράτους εν κράτει».
Ο ΣΑΔΑΣ Αττικής επισημαίνει ότι "η σημερινή ένταση στην περιοχή ήρθε σε συνέχεια του αιτήματος της εταιρείας Δικέφαλος να εγκρίνει ο δήμος την υψομετρική μελέτη του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο, ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την αδειοδότηση της κατασκευής του γηπέδου. Στον χώρο αυτόν περιλαμβάνεται το συγκοινωνιακό έργο ‘Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια’. Με αυτό θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα εισόδου στο γήπεδο.
Αρμόδια για την έγκριση της μελέτης αυτού του έργου είναι η Περιφέρεια, η οποία έχει παραλάβει μόνον την προμελέτη του (από ιδιώτη μελετητή). Οριστική μελέτη του έργου δεν έχει
υποβληθεί. Χωρίς την έγκριση οριστικής μελέτης από την Περιφέρεια, τα υψόμετρα του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο δεν έχουν οριστικά καθοριστεί. Επομένως ο δήμος δεν μπορεί ούτε γνωμοδοτικά -όπως είναι αρμόδιος- να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη που αιτήθηκε η Δικέφαλος, αφού η οριστική μελέτη του συγκοινωνιακού έργου παραμένει ανύπαρκτη".
Ακόμη αναφέρει ότι από το 2014 ο δήμος έχει γνωστοποιήσει τις προϋποθέσεις για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης. Δύο χρόνια μετά η Δικέφαλος επενέρχεται και επιμένει, ενώ στις 9 Μαρτίου κατέθεσε απειλητικό εξώδικο προς τη διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, η οποία καλείται να εγκρίνει υψομετρική μελέτη χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου