ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αποικιοκρατία και ελληνική συνείδηση στην Κύπρο




από τον  Πανίκο Ελευθερίου 
Πριν κανένα χρόνο έγινε μια «συζήτηση» στο οίκημα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ στον Στρόβολο, περί των προσπαθειών των Άγγλων αποικιοκρατών ν’ αλλοιώσουν την ελληνική συνείδηση των Κυπρίων.
Προς το τέλος, λέει στους συζητητές ένας από το ακροατήριο:
«Καλά ρε παιδιά, όλ’ αυτά σωστά τα είπατε, αλλά οι Άγγλοι έφυγαν από την Κύπρο εδώ και πάνω από μισό αιώνα! Γιατί εξακολουθείτε ν’ ασχολείστε μαζί τους και ξεχνάτε τους δικούς μας απατεώνες που εσυνέχισαν το έργο των Εγγλέζων επί «ελευθέρας», «δημοκρατικής» και «ανεξάρτητης» Κύπρου;
Μερικοί από τους συζητητές έπαθαν σοκ όταν άκουσαν την αλήθεια, που την ήξεραν βέβαια και προσπάθησαν να «σάσουν» τα πράματα, ενώ άλλοι έκαμαν πως δεν εκατάλαβαν.
Θυμήθηκα σήμερα εκείνην τη «συζήτηση» επί τη ευκαιρία που ένας τέτοιου είδους «πατριώτης» και λογοκριτής, «ιστορικός επιστήμων», γράφει σήμερα στην εφημερίδα που θα έγραφε και το «και» με έψιλον και περισπωμένη αν έτσι αποφάσιζε ο Μακάριος Γ΄, ότι βρέθηκε και πουλήθηκε σε δημοπρασία έναν παλιό έγγραφο του 1824, που λέει ότι οι Κύπριοι ήταν πάντα ενωτικοί, και καλά κάμνουν οι δάσκαλοι, λέει, να το διαβάζουν αυτό το έγγραφο στους μαθητές τους, αφού, όμως, εξασφαλίσουν την άδειαν του… Ακκιντζί και του Τσαβούσογλου!!
Πράγματι, τόοοοσο πολλύν πατριωτισμόν έχει πολύ καιρό να δούμε.
Μα είναι τόσο πολύς, που δεν κρύβεται με τίποτε, τρέχει που τα ποδινάρκα τους: Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον φτηνόν «πατριωτισμό», στον οποίον καταφεύγουν οι κάθε λογής απατεώνες, που το μόνο που έχουν στο νου τους είναι η καρέκλα της εξουσίας. Τάχα η παρούσα κυβέρνηση, που είναι η μόνη μετά από τόσα χρόνια που κατόρθωσε να εκθέσει σοβαρά την τουρκική αδιαλλαξία, τάχα δεν είναι πατριωτική(!) και πρέπει να φύγει για να μπουν στη θέση της οι πας-πατριώτες, που ξέρουν να βάζουν στη θέση τους τούς Ακκιντζήδες και τους Τσαβούσογλου!!
Την ίδια μέρα, σήμερα, εβγήκαν οι κληρονόμοι της μονοκρατορίας, της συκοφάντησης και της διαβολής εναντίον της Ελλάδας και της Ένωσης (όπως τους περιγράφει και ο Σάββας Παύλου στα άρθρα του με τίτλο «Μεραρχία, συγγώμην»), να μας πουν ότι «την επόμενη Παρασκευή θα έχουμε στη Βουλή, όπως όλα δείχνουν, μια από τις μελανότερες στιγμές του κυπριακού Ελληνισμού μετά από το 1974»(!!), επειδή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα στερήσει ακόμα μια φορά τους Τούρκους από τη δικαιολογία να μην προσέρχονται στις συνομιλίες και να φορτωθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν στην Κύπρο. Παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο, γιατί θίγεται τάχα η… εθνική τους αξιοπρέπεια! Ποιων; Εκείνων που το υπ’ αριθμόν ένα ίνδαλμά τους πολέμησε τον ελληνικό στρατό στην Κύπρο με τις χειρότερες συκοφαντίες. «Εναπόκειται σε όλους μας να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ακολουθήσουμε την οδό της ταπείνωσης και του εξευτελισμού ή την οδό της εθνικής αξιοπρέπειας και της διεκδίκησης», συνεχίζει η ανακοίνωση των υποκριτών, των κληρονόμων των ανθελληνικών πολιτικών που οδήγησαν την Κύπρο σε δεύτερη τουρκοκρατία.
Ξεχνούν αυτοί και με τη βοήθεια των αστοιχείωτων και ανιστόρητων κοριτσόπουλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων, νομίζουν ότι ξεχνούμε κι εμείς ποιας ψευδο-αντιστασιακής, ανθενωτικής πολιτικής κληρονομικοί φορείς είναι οι σημερινοί… πας-πατριώτες!
Πρόχειρα τους θυμίζουμε την κολλητή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ , η οποία εκυκλοφόρησε και εγκύκλιο το 1976 υπέρ της κατάργησης της ελληνικής σημαίας στην Κύπρο!
Και τους θυμίζουμε επίσης ότι  επέταξαν από τον τάφον τους τα οστά του υπολοχαγού Νικόλαου Παπαγεωργίου που εσκοτώθη στον Λωρόβουνο το 64 για την Ελλάδα και την Ένωση για να βάλουν μέσα την κολλητήν του αρχιεπισκόπου, εκείνου που βρισκόταν πίσω από τη συκοφαντία και τη διαβολή της ελληνικής μεραρχίας.
Αυτοί είναι οι «ήρωες» τού μιας μπακίρας «πατριωτισμού», που από τη μια λογοκρίνουν, όπου την εύρουν, την ιστορική αλήθεια, και από την άλλη βάζουν πάνω απ’ όλα την… υπερηφάνεια του πετσιού τους, φορτώνοντας στα παιδιά και στα εγγόνια τους μια τουρκική Κύπρο, φτάνει να κερδίσουν τις επόμενες προεδρικές εκλογές!
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν στο χέρι την εξουσία.
Τέτοιοι ήταν πάντα και νομίζουν ότι θα συνεχίσουν με το ίδιο βιολί να περιπαίζουν τους πάντες και τα πάντα. Γι’ αυτούς τους ψευδο-πατριώτες έγραψαν οι πιο γνήσιοι άνθρωποί μας, οι ποιητές μας, Παντελής Μηχανικός και Κώστας Μόντης, κι όποιος πρώτη φορά το ακούει, επειδή μόνο τηλεόραση βλέπει, ας ερωτήσει, να μάθει.  
ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου