ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Γεγονότα που δεσπόζουν
Σαίξπηρ, «Τρικυμία» : Δεν μπορείς να βγάλεις κάτι  από το τίποτε

Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη των τηλεοπτικών αδειών και ξανα-μανά βάζει πλώρη για νέες ρυθμίσεις. Το κύρος της τραυματίσθηκε – όμως είναι κουταμάρα το να πιστεύει κανείς ότι μια τέτοια ήττα και άλλες 10 μαζί αυτού του επιπέδου, μπορούν να την  ρίξουν  Η κυβέρνηση δεν πέφτει με τυπικές διαμαρτυρίες και δικαστικές αποφάσεις- αυτό κι αν είναι λεγκαλισμός ! Η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της ευρωαποικιοκρατίας και μπορεί να πέσει μόνο από το   λαϊκό κίνημα. Και επειδή το λαϊκό κίνημα είναι υποτονικό ή ακόμη καταναλώνει την απάτη/αυταπάτη ότι μια έντιμη Δεξιά μπορεί κάτι να κάνει ενάντια στον θλιβερό κατήφορο της χώρας,  η  αυτοπεποίθηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να βυθίζεται ανέρχεται ….
«Δεν μπορείς να βγάλεις κάτι από το τίποτε» - επομένως το «τίποτε» ενός προδομένου και καχύποπτου κινήματος συν τη διάχυτη ευρωφοβία , δεν μπορούν να κάνουν κάποια αλλαγή στην κατάσταση.
Τη στιγμή μάλιστα που  υπάρχουν παραδείγματα αντιστάσεων που λυγίζουν με την πρώτη ντουφεκιά της Νέας Τάξης, όπως η περίπτωση της Βαλλωνίας με τις αντιρρήσεις  της στην CETA. Όπως η Κύπρος τον Φεβρουάριο του 14 και η Ελλάδα του Ιουλίου 15, «πήγαν κάτι  να πουν» αλλά έβαλαν σύντομα την ουρά στα σκέλια και υποτάχθηκαν στις μνημονιακές ρυθμίσεις, έτσι και η Βαλλωνία μετά 48ωρη αντίσταση υποχώρησε στην μεγαλύτερη διεθνή πολιτική πλεκτάνη όλων των εποχών – σκορπίζοντας στην οικουμένη την ιδέα ότι «δεν γίνεται τίποτε» : Κάνοντας δικούς μας σοφολογιότατους που αναδύθηκαν ταχύτατα δίνοντας έμφαση στις τεχνικές και όχι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος, να αισθάνονται ότι σύντομα θα βρεθούν στην ανεργία, κι ακόμη κάνοντας  τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ να επιχαίρουν για την ήττα μιας υπόθεσης,  που είχαν στηρίξει πολύ γλαφυρά το 2014, με την επερώτηση ρεκόρ 54 βουλευτών….
Το μόνο θετικό της συγκυρίας ήταν η «περαντζάδα»  από την μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ. Κάποιοι πιθανόν να σιγοψιθύρισαν το ηττοπαθές καβαφικό ποίημα για το ΟΧΙ που σε καταβάλλει εφόρου ζωής (Che feceil grand rifiuto)  , κάποιοι άλλοι όμως είπαν ότι η «Ελλάδα είναι εδώ» και μπορεί να βρει το δρόμο της…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου