ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Άρνηση ασύλου, θεσμικός ευτελισμός και εθνικός εμπαιγμός

Από την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Η χρονική στιγμή της απόρριψης του αιτήματος των τριών από τους οκτώ Τούρκους, που αιτήθηκαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, δημιουργεί αρκετές υπόνοιες για τις προθέσεις και τις στοχεύσεις της Αρμόδιας Υπηρεσίας Ασύλου.

Ακόμη περισσότερες υπόνοιες  δημιουργεί η διαβεβαίωση από την πλευρά των αρμοδίων, ότι η απόρριψη δε σημαίνει αυτόματη απέλαση στην Τουρκία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους φόβους για εργαλειοποίηση του ζητήματος στο πλαίσιο ενός κακώς εννοούμενου “εθνικού συμφέροντος”.
Η σύμπτωση της ανακοίνωσης της Αρμόδιας Υπηρεσίας Ασύλου τη στιγμή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αλλά καθιστά ολοφάνερη την εξάρτησή της από “υψηλότερα ιστάμενους” και τους κινδύνους παράκαμψης των νομότυπων διαδικασιών στο αίτημα των Τούρκων φυγάδων.

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” θεωρεί ότι κάθε κομματική-κυβερνητική παρέμβαση στο έργο των κρατικών υπηρεσιών και φορέων, πέραν των τύπων της δημοκρατικής νομιμότητας, πλήττει το δημοκρατικό πολίτευμα και τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.
Ο αρνητικός συμβολισμός της ανακοίνωσης της απόρριψης του αιτήματος σε μια στιγμή  που θα συναντιόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο φανερώνει μικροκομματική ελαφρότητα, διπλωματικό επαρχιωτισμό, απύθμενο πολιτικοκομματικό θράσος και κυνική υποβάθμιση της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με τη νομιμότητα και τη τυπική λειτουργία των θεσμών της χώρας, με το κύρος της απέναντι σε «εχθρούς» και “φίλους”, ούτε και να εμπαίζει τους πολίτες της για να δημιουργήσει πρόσκαιρες εντυπώσεις στους οποιουσδήποτε συνομιλητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου