ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τουρκία : Επίθεση σε κηδεία θυμάτων του ISIS


 Σύμφωνα με τον ιστότοπο TourkikaNea.gr, που ασχολείται συστηματικά με πολιτικά και κοινωνικά θέματα στη γείτονα χώρα,  ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε κηδείες νεκρών που σκοτώθηκαν πρόσφατα στην πόλη  Γκαζιάντεπ κατά την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε από την ISIS σε γάμο, όπου τα περισσότερα θύματα  ήταν παιδιά. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους επιτιθέμενους φορούσαν καπέλα του δήμου Γκαζιάντεπ.
Συγκεκριμένα, η ομάδα προσπάθησε να εμποδίσει την κηδεία  13χρονου  Κουμρού Ιλτέρ (που είχε τραυματιστεί βαριά στην σφαγη του Γκαζιάντεπ και πέθανε στις 22.8.16) και του Αχμέτ Τοραμάν. Την ωρα που οι συγγενείς έπαιρναν την σορό από το τζαμί του νεκροταφείου, έφτασε μια ομάδα με   τουρκικές σημαίες  και με την πρόφαση ότι γίνεται «στρατιωτικη κηδεία», καθυστέρησε την μεταφορά των σορών
Μετά από αυτό ο βουλευτής  του HDP Μαχμούτ Τογρούλ, επικοινώνησε με την νομαρχία και έμαθε πως δεν υπάρχει κάποια στρατιωτική κηδεία. Τότε όταν θέλησαν τα μέλη της οικογένειας και ο κόσμος να συνεχίσουν την τελετή,  η ομάδα επιτέθηκε με κραυγές τεκμπίρ(θρησκευτικού χαρακτήρα).
Ανάμεσα στην ομάδα και σε αυτούς που μετείχαν στην κηδεία παρενέβη η στρατοχωροφυλακή.
Όταν αυτοί που μετείχαν στην κηδεία πήραν στις πέτρες την ομάδα που έλεγε το τεκμπίρ, οι τελευταίοι τότε οι τελευταίοι έφυγαν έφυγαν. Οι στρατιώτες δήλωσαν πως ¨Εάν φωνάξετε οποιοδήποτε σύνθημα θα επέμβουμε¨.  Μετά από τον περιορισμό των επεισοδίων οι Κουμρού Ιλτέρ και Αχμέτ Τοραμάν θάφτηκαν στο νεκροταφείο Γεσίλκεντ.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/588909/Dugunde_katledilenlerin_cenazelerine_tekbirle_saldirdilar.html


Σχόλιο «Τουρκικών Νέων» : Προσέξτε χυδαιότητα. Οι θανόντες από την επίθεση της ISIS στον γάμο ήταν Κούρδοι. Και επειδή σε κάποιες κηδείες ακούστηκε το γνωστό σύνθημα ¨Δολοφόνε Ερντογάν¨ (και πολύ σωστά καθώς αυτός συμβάλει ιδιαίτερα στην συντήρηση της ISIS), προφανώς ο δήμαρχος του Γκαζιάντε που ανηκει στο ΑΚΡ, έστειλε κάποια τσιράκια του ώστε να αποτρέψουν με την παρουσία τους παρόμοια συνθήματα… 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου