ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ο Μπαρόζο έπιασε δουλειά στη Γκόλντμαν Σακς !




ΓΣχ. Το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές :  Όλοι οι άνθρωποι του συστήματος, μετά την «ευδόκιμη αφυπηρέτησή»  τους  από θέσεις κλειδιά, ΔΕΝ παραμερίζονται πλήρως και δεν αφήνονται χωρίς «πολιτικό εφάπαξ» : Αντίθετα παίρνουν θέσεις και βολεύονται  πλήρως, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς όλους τους εν ενεργεία ηγέτες στο να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις της Νέας Τάξης. Με αυτό το πνεύμα ο Γιωργάκης Παπανδρέου-Τσολάκογλου έγινε Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο μπάτλερ των αμερικανονατοϊκών επεμβάσεων Τόνυ Μπλαιρ (πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας) έγινε «ειδικός διαπραγματευτής» στη Μ. Ανατολή, ο πρώην Καγκελάριος Γκέραρντ Σραίντερ έγινε «σύμβουλος» σε ενεργειακό κολοσσό, ο Ολλανδός υπουργός Φερχόϋγκεν με τον ειδεχθή ρόλο του στο σχέδιο Ανάν έγινε «στέλεχος» μεγάλης τουρκικής εταιρείας κλπ. Κάπως ανάλογα ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο  πήρε εφάπαξ μια θέση στη Γκόλντμαν Σακς, προκαλώντας τη τρέχουσα κοινή γνώμη και φτύνοντας το αριστερίστικο παρελθόν του…
Να τι γράφει γι αυτόν ο Μιχάλης Μπάμπης , στην Εφημερίδα των Συντακτών,προσκαλώντας επίσης τους πολίτες να υπογράψουν κείμενο διαμαρτυρίας:  https://www.change.org/p/for-strong-exemplary-measures-to-be-taken-again...).


Φωνή λαού, οργή Θεού!... Περισσότεροι από 76.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν υπογράψει ήδη ψήφισμα υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά του πρώην προέδρου της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο για την απόφασή του να πιάσει δουλειά στην Goldman Sachs.

Το ψήφισμα, που είναι ανοιχτό για υπογραφή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, κατηγορεί τον Μπαρόζο για «ανεύθυνη και ηθικά κατακριτέα συμπεριφορά» η οποία προκαλεί τεράστια ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους θεσμούς της σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
Ο επί δέκα συναπτά έτη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσλήφθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα από τη γνωστή αμερικανική τράπεζα ως σύμβουλος θεμάτων που έχουν να κάνουν με το Brexit.
H πρόσληψή του τυπικά δεν είναι παράνομη αφού έγινε 20 μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του στο τιμόνι της Κομισιόν.
Οι πρώην επίτροποι της Ε.Ε. υποχρεούνται να ενημερώνουν την Κομισιόν για μια νέα εργασιακή σχέση τους έως 18 μήνες μετά το πέρας της θητείας τους σε αυτήν.
Στη συνέχεια δεν έχουν κάποια υποχρέωση. Εχουν όμως ηθική υποχρέωση και αυτό είναι που επισημαίνουν οι υπάλληλοι της Ε.Ε.:
«Η απόφαση του Μπαρόζο να πάει και να δουλέψει σε μια από τις τράπεζες που ενεπλάκησαν περισσότερο στην κρίση-subprime του 2007-2009 -τη χειρότερη κρίση από την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης στη δεκαετία του ’30- όπως και σε μια από τις τράπεζες που ενεπλάκησαν περισσότερο στην ελληνική κρίση χρέους, βοηθώντας αρχικά την Ελλάδα να αποκρύψει το έλλειμμά της και στη συνέχεια το 2009-2010 κερδοσκοπώντας εναντίον της, γνωρίζοντας ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, είναι ακόμη ένα παράδειγμα των ανεύθυνων πρακτικών διαπλοκής της ‘‘περιστρεφόμενης πόρτας’’ (που μετακινεί αενάως ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων σε θέσεις δημόσιου συμφέροντος και αντίστροφα). Πρακτικές οι οποίες, αν και δεν είναι παράνομες, είναι ηθικά κατακριτέες».
Το ψήφισμα ζητά από το Συμβούλιο της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να φέρουν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου: α. να εξεταστεί λεπτομερώς αν ο κ. Μπαρόζο σεβάστηκε τις υποχρεώσεις της «εντιμότητας και διακριτικότητας» έναντι της Επιτροπής και β. να του επιβάλει αυστηρές και παραδειγματικές ποινές, όπως:
● Αναστολή καταβολής της σύνταξης που λαμβάνει ως πρόεδρος της Κομισιόν για όσο διάστημα εργάζεται στην Goldman Sachs.
● Ακύρωση όλων των τιμητικών τίτλων του που συνδέονται με τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα.
● Να ενισχύσει τους κανόνες δεοντολογίας για την καταπολέμηση πρακτικών της «περιστρεφόμενης πόρτας» στα πρώην μέλη της Κομισιόν.
Το ψήφισμα αυτό πρόκειται να παραδοθεί στους σημερινούς επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Εκτός αυτού, ψήφισμα έχει καταθέσει ακόμη ένα συνδικάτο εργαζομένων της Ε.Ε. (Union of Unity) με το οποίο ζητά από τον σημερινό πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να καταδικάσει τον Μπαρόζο.
Ο Γιούνκερ όμως έχει αρνηθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Εσείς όμως μπορείτε (στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.change.org/p/for-strong-exemplary-measures-to-be-taken-again...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου