ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο Λεβέντης υπό το πρίσμα μιας παλιάς –καστοριαδικής οπτικής…Γιάννης Καλιάνος : απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα «πιστεύω» μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος…
O Kορνήλιος Καστοριάδης παρουσίαζε μια φορά κι έναν καιρό σειρά κειμένων υπό τον τίτλο «Η άνοδος της ασημαντότητας», γιατί δεν μπορούσε να συλλάβει μια παρεμφερή άνοδο που ήταν η άνοδος της γελοιότητας….
Επί δεκαετίες δεν παίρναμε τον κ. Λεβέντη στα σοβαρά, άλλοτε για τις πίτσες του, άλλοτε για τις καρκινοφόρες κατάρες του εναντίον του Μητσοτάκη, άλλοτε για τα  τηλεοπτικά ενσταντανέ του.

Τελικά ο κ. Λεβέντης απέδειξε ότι ο υφιστάμενος λαός μπορεί να χάψει τα πάντα αρκεί αυτά να του σερβίρονται κατ’ επανάληψη  : Η άνοδός του ήταν κάτι το μοναδικό, αν και η φιλογερμανική του στάση  πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έπρεπε να προϊδεάσει τους πιο μπασμένους  στα πολιτικά πράγματα…Περάσαμε λοιπόν, από τον Λεβέντη ως άθελα διασκεδαστή  στον Λεβέντη ως κριτικό πολλών και διαφόρων και μάλιστα στο ρετιρέ του πολιτικού βίου : Μέχρι και στον Τσίπρα την είχε πέσει με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, σαν άνθρωπος που ανακάλυπτε την Αμερική 500 και βάλε χρόνια μετά τον Κολόμβο.  Τον έσυρε και τον ξέσυρε ως ψεύτη, αλλά τελικά «ετουμπαρίσθη» καθ’ όλα τα φαινόμενα και ανέκρουσε πρύμναν : Εξ άλλου ο Homo Kolotumbius ήταν ο κυρίαρχος  ανθρωπολογικός τύπος της μνημονιακής εποχής, τι είχε αυτός  με τους αντιμνημονιακούς Νεάντερνταλ;
Τώρα όμως τα πράγματα φαίνονται σκούρα, με  τους Κεντρώους πολιτευτές που τον καταγγέλλουν ως «Τσιπρίσαντα»  και με τους άλλους που του ζητάνε τα ρέστα για την ανά εξάμηνο εναλλαγή των βουλευτών….
Ακολουθούν τα νέα του κόμματος , με προεξάρχουσα την αποχώρηση του Γιάννη Καλιάνου…

…….Όπως αναφέρουν πηγές , αποτέλεσε έκπληξη η αιτία που οδήγησε τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων να τα «σπάσει» ξαφνικά  με το κόμμα και να παραιτηθεί μέσω της δημοσίευσης  ενός τόσο πικρόχολου κειμένου, όταν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα είχαν συναντηθεί με τον κ. Λεβέντη - σε καλό κλίμα-  για να λύσουν τις οποίες παρεξηγήσεις.

Όπως τονίζουν πηγές, την Δευτέρα το μεσημέρι ο Γιάννης Καλλιάνος είχε συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη στα γραφεία του κόμματος  στη Βουλή. Ο ίδιος εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με τον προγραμματισμό του κόμματος και τη διαφωνία του σε σχέση με κάποιες θετικές δηλώσεις που γίνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  διαβεβαίωσε τον κ. Καλλιάνο και ξεκαθάρισε πως η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με κάποιο άλλο κόμμα. Μάλιστα, οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή για να τα πουν πιο αναλυτικά, με τον κ. Καλλιάνο να αποχωρεί διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων  πως η όποια πολιτική του σταδιοδρομία οφείλεται σε εκείνον και αναγνώρισε τη συμβολή του στην επιτυχία του.

Ωστόσο, φαίνεται πως το «γυαλί» είχε ραγίσει ή κάτι μεσολάβησε. Λίγη ώρα αργότερα αργότερα απέστειλε την επιστολή αποχώρησής του.  Απο την πλευρά του κ. Καλλιάνου επισημαίνεται πως  η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που πλέον  δεν τον εκφράζει.


Η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Καλλιάνου
  “Για έναν χρόνο ακριβώς, όσο κι αν πάλεψα, όσο κι αν διαφοροποιήθηκα ευθυγραμμιζόμενος πάντοτε με τις απαιτήσεις της φτωχοποιημένης μας κοινωνίας, όσο κι αν αντέδρασα για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κόμματος, υπήρχαν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που φώλιαζαν και στην Ένωση Κεντρώων, δυστυχώς.

Ως άνθρωπος που επιζητεί την ανανέωση σε πρόσωπα, πρακτικές και αντιλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου καθώς και την εύρεση της ελπίδας που τόσο επιθυμούσα να δω στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, και παρά το εξασφαλισμένο πολιτικό μου μέλλον στην Ένωση Κεντρώων, αποχωρώ προκειμένου να μην παραβώ ούτε στο ελάχιστο αυτά για τα οποία προσχώρησα.

Αποχωρώ με την συνείδηση μου ήσυχη γιατί θεωρώ πως έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να ακουστεί η φωνή της λογικής στα αυτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών μας. Παραμένω όμως δίπλα στην κοινωνία και θα αποδοκιμάζω με όλη μου τη δύναμη αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα δίνοντας από τη μεριά μου συνεχώς συγκεκριμένες λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν της Ελλάδα μας. Θα είμαι επίσης απέναντι σε αυτούς που έταζαν την ελπίδα και έφεραν το χάος.

Δεν συμβιβάζομαι όμως με τίποτα, οφείλω να πω μόνο την αλήθεια στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και αυτή είναι ότι απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα «πιστεύω» μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα «ναι μεν , αλλά…», αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου με την πλειοψηφία των Ελλήνων ενάντια σε μια κυβέρνηση που απογοήτευσε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που δεν είπε ποτέ αλήθεια στο λαό, που διέλυσε τα όνειρα όλων μας, για να υπάρξει μια νέα και αξιόπιστη λύση που να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μου μέσα από την νευραλγική ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου. Τέλος, ευχαριστώ και εσάς κ. Πρόεδρε για την συνεργασία που είχαμε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου