ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πώς δεν έβγαλαν "εθνικιστή" και το Ρουβίκωνα ! ...


Εδώ και κάτι δεκαετίες,  το προοδευτικό ψέμα οχυρώνεται πίσω από δήθεν φιλοτουρκικά στερεότυπα και επινοεί δικαιολογίες για όσα γίνονται στη γείτονα. Αυτή η δήθεν (διεθνιστική, φιλειρηνική, συμβιωτική) στάση ήταν επόμενο να  αναλυθεί κάποτε υπό το φως γεγονότων και οι ιδεολογικοί φουκαράδες που την ευαγγελίζονταν να γίνουν καπνός, ή να ψάχνουν για νέα προσχήματα και προσκόμματα στην απλή λογική. Από την ανακοίνωση του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ σημειώνω : Την αναφορά στους λαούς της Τουρκίας, και τη χρήση του όρου "Βασιβουζούκος", που δείχνει κατανόηση της ιστορίας και της χρήσης τρομοκρατικών όχλων για την εξυπηρέτηση του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού...
..
Να η είδηση από  την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : 

Περίπου δέκα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν το μεσημέρι παρέμβαση στην τουρκική πρεσβεία, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου, στο Κολωνάκι.
Πέταξαν φέϊγ βολάν με συνθήματα υπέρ του λαού της γειτονικής χώρας μαύρες και κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου.
Η αστυνομία δεν προχώρησε σε κάποια προσαγωγή.
Στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης indymedia σημειώνουν ότι το κόκκινο συμβολίζει «το αίμα των αγωνιζόμενων που χρόνια τώρα ρέει ποτάμι στους δρόμους, στις πόλεις, στα κολαστήρια του καθεστώτος και στα βουνά του Κουρδιστάν» και ο μαύρο «το ζόφο του απολυταρχισμού και της καταστολής που αφειδώς κερνάνε τους πολύπαθους λαούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες οι κάθε λογής εκμεταλευτές τους, με πρώτο και καλύτερο το Σουλτάνο Ερντογάν».
Στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζουν τα εξής:
Με την επικράτηση της, η κυβέρνηση του ΑΚΡ, βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τους αντίπαλους της. Έτσι είδαμε στην αρχή αστυνομικούς μαζί με αφιονισμένους οπαδούς της να φέρονται με τον πλέον βάρβαρο τρόπο σε απλούς στρατιώτες, κληρωτούς, των μονάδων που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Χιλιάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα. Και δεν έμειναν μόνο εκεί. Οι οπαδοί του νικητή Σουλτάνου Ερντογάν, σαν σύγχρονοι βασιβουζούκοι έσπευσαν να επιτεθούν σε εκείνους και εκείνες που αντεπιτίθενται πραγματικά στο καθεστώς.
Επιθέσεις σε συνοικίες αγωνιστών, μειονοτικών ομάδων, αλλά και γραφείων κομμάτων έλαβαν χώρα με την υποστήριξη της αστυνομίας. Όπως ηταν αναμενόμενο στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν και η συνοικία Γκεζί, όπου όμως εκεί αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά από τις πολιτοφυλακές των επαναστατικών οργανώσεων. Τις επόμενες μέρες το Τουρκικό κράτος εξαπέλυσε ένα πογκρόμ εκκαθαρίσεων, με συλλήψεις και απολύσεις όσων θεωρεί η κυβέρνηση αντιπάλους της.
Η επικράτηση των πραξικοπηματιών δεν θα έφερνε, καμιά αλλαγή προς όφελος των λαών της Τουρκίας. Το υποτιθέμενο κίνημα ήταν ένα παιχνίδι διαμάχης μεταξύ αντίθετων ομάδων της αστικής τάξης. Το Τουρκικό κράτος θα συνέχιζε όπως έκανε στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, τον πόλεμο ενάντια στους λαούς της Τουρκίας. Στο Βόρειο Κουρδιστάν αντιμετωπίζει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο την αντίσταση του Κουρδικού λαού.
Στην υπόλοιπη χώρα η στρατιωτικού τύπου καταστολή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται. Στις φυλακές χιλιάδες αγωνιστές/στριες, βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, με τα βασανιστήρια, τους βιασμους και καθε είδους εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να είναι στην ημερήσια διάταξη. Και στο θέμα των εξωτερικών σχέσεων θα παραμείνει πιστός σύμμαχος των καπιταλιστών, ενώ δεν λείπουν το σχέδια για μεγαλοιδεατισμούς, για μια Τουρκία που θα κυριαρχεί πάνω στους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου