ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Μπαλτάς στο Κορωπί - incognito...

ΠΗΓΗ : ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 
baltas4Έναν νέο τρόπο επαφής κυβερνητικών με παράγοντες των τοπικών κοινωνιών φαίνεται να ανακάλυψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Μεσόγεια.
Φροντίζουν να πραγματοποιούν τις συναντήσεις εν κρυπτώ και σίγουρα χωρίς να τις ανακοινώνουν, φοβούμενοι, ίσως, ενδεχόμενες αντιδράσεις πολιτών στην παρουσία τους στις διάφορες περιοχές.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση για την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και βουλευτή Αττικής Αριστείδη Μπαλτά, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 15 Ιουνίου, στο Κορωπί με τη συνοδεία του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρου Φιλίππου ύστερα από πρόσκληση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπαλτάς είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να επισκεφθεί το Κορωπί, ήταν στις 16 Μαρτίου αλλά τότε δεν το έπραξε μετά την πληροφόρηση συνεργατών του ότι θα αντιμετώπιζει την μήνι των Μεσογειτών αγροτών.

Είχε λοιπόν τότε επικαλεστεί έκτακτες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη μη άφιξή του στο Κορωπί.
Την περασμένη Τετάρτη όμως, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη προσπάθεια επίσκεψης στο Κορωπί, τελικά ο κ. Μπαλτάς τα κατάφερε και... πάτησε στην πόλη και συγκεκριμένα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη επί του πεζόδρομου της οδού Παπασιδέρη.
Εκεί λοιπόν εν είδει... κρυφού σχολειού τον ανέμεναν ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης και εκπρόσψποι δημοτικών και παραγωγικών φορέων του Κορωπίου, του Μαρκόπουλου και των Σπάτων!
Στη... μυστική εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορωπίου, Αθηνά Κιούση, δημοτικοί σύμβουλοι Κορωπίου της μείζονος αντιπολίτευσης, η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Μαρκοπούλου, Ζωή Γιαννάκη και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.


Όπως ήταν φυσικό έγινε προσπάθεια να μην καταλάβει κανείς την έλευση του υπουργού στο Κορωπί και μάλιστα έτρεμε το φυλλοκάρδι όλων γιατί λίγα μέτρα παραπέρα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του δημαρχείο, ξεκινούσε η εκδήλωση της συλλογικότητας «Πλειστηριασμοί στα Μεσόγεια Στοπ», με ομιλητές τους Λεωνίδα Βατικιώτη και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.
Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση της επίσκεψης του κ. Μπαλτά, έζησαν, κυριολεκτικά, στιγμές αγωνίας μήπως και οι συγκεντρωμένοι για τους πελιστηριασμούς καταλάβουν τί συνέβαινε λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπέρα και δημιουργηθούν έκτροπα.
Αυτοκίνητα της Ασφάλειας χτένιζαν διαρκώς τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και τους παραδρόμους προκειμένου εάν χρειαζόταν ο υπουργός Πολιτισμού να φυγαδευθεί αστραπιαία και έτσι να μην υπάρξουν εικόνες και βίντεο όπως σε άλλες περιπτώσεις επισκέψεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ένα αξιοσημείωτο ακόμη γεγονός είναι η άριστη συνεργασία των επικεφαλής αξιωματικών των αστυνομικών δυνάμεων με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις.
Πάντως γύρω στις 9 το βράδυ, ο κ. Μπαλτάς συνδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου πήγε στην πλατεία Δεξαμενής όπου πραγματοποιούνταν η καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κορωπίου «Αγάπη και Ελπίδα».
Λίγο αργότερα και ενώ η εκδήλωση εξελισσόταν μικρή ομάδα πολιτών που συμμετείχε στην εκδήλωση της συλλογικότητας «Πλειστηριασμοί στα Μεσόγεια Στοπ», προσπάθησε να φτάσει μέχρι τον χώρο της πλατείας Δεξαμενής για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της προς τον υπουργό Πολιτισμού όμως με την πυροσβεστική παρέμβαση του δημάρχου Κορωπίου Δημ. Κιούση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Πέντε ολόκληρες ημέρες μετά κανείς δεν ενημέρωσε την τοπική κοινή γνώμη για το τί είπε στους εκπροσώπους των φορέων ο κ. Μπαλτάς και αν απάντησε και με ποιόν τρόπο σε όσα του έθεσε ο δήμαρχος Κορωπίου κ. Κιούσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου τέθηκαν υπόψη του υπουργού τα εξής ζητήματα:
1. Οι ελλείψεις σε υποδομές κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης με την αδυναμία του φορέα του ΟΣΚ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε τώρα) για απαλλοτριώσεις καθορισμένων χώρων και κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων
2. Η συνέχιση της δικαστικής διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων των Δήμων των Μεσογείων από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος (Ν.2338/1995).
3. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου που πλήττει την δυνατότητα υποστήριξης νέων πολιτικών και δομών για την στήριξη των πολιτών.
4. Η μεγάλη αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω των περιοριστικών πολιτικών λιτότητας με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και μη απόδοση των τελών προς τον Δήμο από την ΔΕΗ και παράλληλα τη συνέχιση σε ισχύ του Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας ΟΤΑ και των συνεπειών (π.χ αναγκαστική αύξηση δημοτικών τελών ) από τυχόν αποκλίσεις.
5. Η αντιμετώπιση της ανεργίας ιδιαίτερα σε κλάδους της τοπικής οικονομίας που εμφανίζουν σχεδόν καθολικά ποσοστά όπως οι οικοδόμοι ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες κατηγορίες ανέργων με κριτήρια αυτή τη φορά τα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά και κάλεσε τον Υπουργό να μεταφέρει στην Κυβέρνηση σχετικές προτάσεις του Δήμου που έχουν κατατεθεί.
6. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Μεσογείων και του Κορωπίου που δεν αξιοποιείται παρότι συνεχώς ανακαλύπτονται και οριοθετούνται αρχαιολογικοί χώροι και μάλιστα χωρίς να καθίστανται επισκέψιμοι. Επανέφερε μάλιστα ο δήμαρχος, πρόταση για μουσειακή αξιοποίηση χώρου στο Κορωπί (1ο Δ.Σ Κορωπίου) και επαναφορά αρχαίων εκθεμάτων του Κορωπίου και άλλων περιοχών που βρίσκονται σε αποθήκες στο Μουσείο της Βραυρώνας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Το τί και αν απάντησε σε οποιοδήποτε από τα ζητήματα αυτά ο υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Αττικής Αριστείδης Μπαλτάς, θα μείνει επτασφράγιστο μυστικό τουλάχιστον μέχρι να ευαρεστηθεί είτε το γραφείο τύπου του είτε η ΟΜ Κορωπίου του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση.
Κάτι άλλωστε που είναι δυνατό να συμβεί τώρα πια που ο αντικειμενικός στόχος – να μη συναντήσει αντιδράσεις πολιτών ο κ. Μπαλτάς – επετεύχθη με την αγαστή συνεργασία στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και αστυνομίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου