ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πούτιν για τις Ρωσσοτουρκικές σχέσεις...



"Διευρύναμε την παρουσία μας στην Συρία και αυξήσαμε τον αριθμό των αεροπορικών μας επιχειρήσεων. Εκεί δεν υπήρχε ρωσικό αμυντικό πυραυλικό σύστημα ενώ τώρα υπάρχουν οι S-400. Παλιότερα εκεί πετούσαν τουρκικά αεροσκάφη και συνεχώς παραβίαζαν τον συριακό εναέριο χώρο. Άντε ας πετάξουν και τώρα. Δεν βλέπω κάποια ελπίδα να βελτιωθούν οι σχέσεις με την Τουρκία.
Την  ώρα που είχαμε δείξει πως ήμασταν έτοιμοι για συνεργασία σε σημαντικά θέματα με την Τουρκία, ήταν τόσο ο δύσκολο μέσω των υπαρχόντων καναλιών στρατιωτικής συνεργασίας να μας πουν πως ¨Εντάξει συζητήσαμε αλλά όχι για εκείνο το τμήμα των συνόρων, εκεί έχουμε συμφέροντα, λάβετε τα υπόψη, εκεί μην ανοίγετε πυρ¨ ; Κανείς όμως δεν είπε τίποτε. Εμείς είχαμε δείξει πως ήμασταν έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Υπήρχε ανάγκη να ρίξουν το αεροσκάφος μας ; Δεν το καταλαβαίνω, για ποιο λόγο ; Μήπως σκέφτηκαν πως θα φεύγαμε από εκεί ; Η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα……………..
......Η τουρκική ηγεσία ενδεχομένως προσπαθεί να δείξει σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους το εξής : ¨Ναι,  προσπαθούμε να ισλαμοποιήσουμε την χώρα μας, αλλά εμείς είμαστε εξελιγμένοι ισλαμιστές. Ο πρώην πρόεδρος Ρίγκαν σχετικά με τον Σομόζα είχε πει τα εξής : ¨Ναι ο Σομόζα είναι άθλιος, αλλά είναι ο δικός μας άθλιος¨. Και εδώ το ίδιο είναι. ¨Είμαστε ισλαμιστές αλλά είμαστε οι δικοί σας ισλαμιστές"¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου