ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Η «Ελληνικός Χρυσός» παρανομεί, το κράτος οφείλει να την σταματήσει

Για την κατ’ ευφημισμόν επένδυση της εξόρυξης στις Σκουριές μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του κόμματος, που καταλόγιζε κωλυσιεργίες στην κυβέρνηση.


Μεταξύ άλλων η βουλευτής επεσήμανε ότι θα πρέπει εμπράκτως να ληφθούν υπόψη οι εκθέσεις των Επιθεωρητών που πιστοποιούν πως η εταιρεία δεν λαμβάνει τα οφειλόμενα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Ούτε καν πρόστιμα πληρώνει η εταιρεία, επεσήμανε η κυρία Ιγγλέζη, διευκρινίζοντας: «
Δεν ισχυρίζομαι ότι κάποιος μπορεί να ρυπαίνει, να καταστρέφει μια περιοχή, εάν πληρώνει, αλλά η καταβολή προστίμων είναι το πρώτο και το ελάχιστο που πρέπει να του επιβάλλεται».

Η βουλευτής ρωτήθηκε πώς εξηγεί το γεγονός ότι η ΝΔ ταυτίζεται πλήρως με την εξόρυξη στη Χαλκιδική, μολονότι στελέχη της σε άλλες περιοχές έχουν ταχθεί εναντίον παραπλήσιων «εγχειρημάτων» (όπως πχ ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στην εκλογική του περιφέρεια, τη Θράκη).  «
Η διαφορά είναι ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν ήδη εργαζόμενοι» απήντησε η Κατερίνα Ιγγλέζη, χαρακτηρίζοντας όμως έωλη την απόπειρα εκμετάλλευσης της αγωνίας των απασχολούμενων, δοθέντος ότι, όπως υπενθύμισε, ο κόσμος απασχολείται κατά βάση σε άλλα μεταλλεία, των οποίων η λειτουργία δεν απειλείται.

«
Η Χαλκιδική έχει ήδη επιβαρυνθεί, δεν αντέχει περισσότερο» τόνισε η βουλευτής, σημειώνοντας ότι περαιτέρω επιβάρυνση θα έπληττε την ίδια την ανάπτυξη και την απασχόληση στην περιοχή, καθώς θα κατέστρεφε τα πλεονεκτήματά της (φυσικό κάλλος, δάση, τουριστική ελκυστικότητα, κλπ). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου