ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι Συνταξιούχοι , το χρέος , και ο κύριος Θεοδωράκης


Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος  (ΑΓΣΣΕ)  εκτιμά, ότι οι νέες(;) προτάσεις της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό οδηγούν οριστικά και αμετάκλητα  και αναίτια, στην πλήρη φτωχοποίηση των συνταξιούχων… Γι αυτό και προετοιμάζεται  για νέους αγώνες υπογραμμίζοντας   ότι η σύνταξη δεν είναι  και δεν μπορεί να καταντήσει να είναι «φιλοδώρημα»,  αλλά ουσιαστικά και τυπικά αποτελεί εξόφληση χρέους -  με τα ίδια χαρακτηριστικά κάθε άλλου οικονομικού μεγέθους που φέρει το ίδιο όνομα …..
Για το ασφαλιστικό   εκφέρει άποψη και ο κ.  Σταύρος Θεοδωράκης, που θα μπορούσε να είναι ένας Τσίπρας στο τετράγωνο, αλλά μέχρι τότε τουλάχιστον μας διασκεδάζει…Σημειώνω από  μια  ανάρτησή του στο facebook :
«…. είχα πει προεκλογικά για τον κ.Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε».
Λέει ο Θεοδωράκης :
«Το Ποτάμι … θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.[ΣΗΜ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ :σιγά μη δεν την συγκαλέσει  ο κύριος Προκόπης !] Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείρακτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους»
Καλογραμμένη η ανακοίνωση του Σταύρου.. Έχει πάρει το κολάϊ και εξωτερικεύει απόψεις λιτές σαν πυγμαχικές βολές : Άπερκάτ, ντιρέκτ, κλπ. Βάζω στοίχημα πως κάποιος του τα γράφει .


Κατά τα άλλα  το «Ποτάμι»  βάλλει εναντίον της «Αριστερής» κυβέρνησης με την πόζα πολιτικής κίνησης που διαθέτει στο τσεπάκι  τις λύσεις :


 «Μετά την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, το πόρισμα της επιτροπής σοφών, τη ρήτρα ανάπτυξης του κ. Κατρούγκαλου που εξελίσσεται σε ρήτρα εξαπάτησης των πολιτών, η κυβέρνηση παρακολουθεί ακόμη με ικανοποίηση τις διεργασίες για το ασφαλιστικό. Στο μεταξύ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες περικοπές στις συντάξεις κι έρχονται ακόμη βαρύτερες που οφείλονται στις εγκληματικές καθυστερήσεις, σε ιδεοληψίες, λαϊκισμούς και ανεπάρκειες της κυβέρνησης….. Ποιες είναι τελικά  οι συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση; Πότε θα τις δούμε επιτέλους; Και ποιος θα μας πει από την κυβέρνηση πόσα αλήθεια έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρόσφατη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου