ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ρεζίλης ή ρεζίληδες ή τρίτον τι;


Προ ημερών γράφαμε για το διεθνές ρεζίλι που είχε διαφανεί από την αφαίρεση της φωτογραφίας των  Τσίπρα – Ιγκλέσιας  από το Twiter  με πρωτοβουλία του δεύτερου, επικεφαλής των  Ισπανών Podemos.. .

Ως γνωστον, μια φωτογραφία κάνει χίλιες λέξεις,  οι οποίες  μάλιστα πολύ δύσκολα μπορούν να διασκεδάσουν μια αρνητική εντύπωση. Και οι λέξεις που ακολούθησαν αφενός την αφαίρεση της φωτογραφίας και αφετέρου  τα σχόλια του κοινού – μεταξύ των οποίων και του παρόντος ιστότοπου – άφησαν ορισμένα κενά, που δυσκολεύουν όσους θα ήθελαν   να ανακαλέσουν ως αβάσιμο το  συγκεκριμένο «ρεζίλεμα» του  Τσίπρα.

Πρώτον, αφαιρέθηκε  ή δεν αφαιρέθηκε η φωτογραφία των δυο;

Δεύτερον, είναι το  ισπανικό κόμμα  υπέρ του  Τσίπρα   ή μήπως και αυτή η σύμπλευση με τον Τσίπρα είναι  δηλωτική μιας νέου τύπου χαζοχαρούμενης   ηγεσίας,  που νομίζει ότι με πορδές θα αντιπαραταχθεί στον πόλεμο δηλητηριωδών αερίων εκ μέρους της ευρωζώνης;

Τρίτον, μήπως η ισχυρή αντίρρηση  εναντίον του Τσίπρα από την  ισπανική «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» (που αυτοδιαλύθηκε για να ενταχθεί στους Podemos), είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή αντίρρηση  εσωκομματικής αντιπολίτευσης– δηλαδή   μήπως είναι πλειοψηφική βούληση εντός του συνολικού Ισπανικού κόμματος;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου