ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Γιούργκεν ΧάμπερμαςΕδώ μιλάμε για μια πολιτική στυγνής αποικιοποίησης, καταστρεπτικής έως ολέθριας για τη χώρα μας όσο οι επεμβάσεις τους στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία. Και ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας αυτό που βρίσκει να πει (συνέντευξη που θα δημοσιευτεί  στο γαλλικό περιοδικό L'Obs)είναι ότι «η ψυχρή και απότομη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στις ελληνικές προτάσεις ήταν αναξιοπρεπής»….
Σιγά τα ωά ρε μεγάλε ! Τους τσάκισες με αυτή τη μομφή περί αναξιοπρέπειας !
Αλλά και τα υπόλοιπα της συνέντευξης, όπως τουλάχιστον αναγγέλλονται από την «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι αρκούντως νερόβραστα.  
«Τραχεία και τευτονική» θεωρεί τη  συμπεριφορά  της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε !  Πω πω, θα πέσουν σε κατάθλιψη,  θα χάσουν ακόμη και την κομματική οργάνωση των Χριστιανοδημοκρατών Φιλοσόφων !
Τα υπόλοιπα  του Χάμπερμας είναι επίσης  δηλωτικά χαμηλής ευθυκρισίας. "Μέρκελ και Σόϊμπλε θέλουν να μας εξώσουν από την ευρωζώνη", όσο ο δντης των φυλακών Κορυδαλλού ήθελε να εξώσει τον Παλαιοκώστα…Η δε γερμανική κυβέρνηση  « έπεσε σε μία παγίδα –την ιστορική παγίδα μιας ημιηγεμονικής θέσης– από την οποία ακριβώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καταφέρει να μας προστατεύσει έως σήμερα».
Άκουσον-άκουσον : παγιδεύθηκε σε  «Ημι-ηγεμονική θέση» η  Γερμανία, η χώρα  που άκουγε και ακούει «ζωτικός χώρος» και γυαλίζει το μάτι της…
Όλες αυτές οι σαχλαμάρες δεν έχουν καμιά σχέση με την αλληλεγγύη στο λαό μας. Απλώς μοστράρουν το προοδευτηλήκι του εν λόγω κυρίου, χωρίς να του χαλάνε τις δημόσιες σχέσεις στην ημεδαπή…..

Γιάγκος Ράπτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου