ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο στρεψόδικος κύριος Γιούνκερ

Διάφοροι έχουν ήδη ξεκινήσει την ερμηνεία του αποτελέσματος ενός δημοψηφίσματος που δεν έχει γίνει . Σε αυτούς περιλαμβάνονται και  oρισμένοι εγχώριοι , που μας εξηγούν ότι η ψήφος της 5ης Ιουλίου δεν σημαίνει αμφισβήτηση του ευρώ, της ευρωζώνης, της ΕΕ.  Ονόματα να μη λέμε, γιατί θα γίνουμε κακοί και υποχρεωτικά θα επιπλήξουμε  τη νεανική έπαρση ,  η οποία αφού έκανε αναρίθμητες μ@λ@κίες,  τώρα έρχεται να μας πει  όχι απλώς τι να κάνουμε, αλλά κάτι βαθύτερο, δηλαδή το σκεπτικό με το οποίο το κάνουμε !
Το αφήνουμε κι αυτό να το πάρει το ποτάμι για να  πάμε  στον κύριο Γιούνκερ και στο άκρο άωτο της στρεψοδικίας ,στην οποία επιδίδεται με τις σημερινές δηλώσεις του… Αυτός, ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των τοκογλύφων και των άλλων «εταίρων» που επιδιώκουν να κατασπαράξουν τη χώρα μας, τολμάει να μιλάει για «μονομερή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης», όταν η κομπανία του έκανε δεκάδες  μονομερείς ενέργειες εναντίον των Ελλήνων διαπραγματευτών.
 Όταν η συμπεριφορά τους έφερε εις γνώση των δημοσιογράφων το κανονικό «δούλεμα» της ελληνικής αντιπροσωπείας. Όταν ακόμη  και τώρα, ο κύριος αυτός επιχειρεί να προκαλέσει  υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς από το δημοψήφισμα με τον γελοίο ισχυρισμό ότι δεν εξάντλησε τα περιθώρια των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα μετέτρεπε  την  ελληνική κυβέρνηση σε ομάδα σαλτιμπάγκων !
Αυτός ο κύριος "καλοθελητής", που πρόσφατα  συμβούλευε  να μειώσουμε τις στρατιωτικές δαπάνες ανεξάρτητα από τις όποιες συγκυριακές επιπτώσεις στην  αμυντική ικανότητα της χώρας
έρχεται τώρα θρασύτατα να μας εξηγήσει ότι « ένα "όχι" στο δημοψήφισμα σημαίνει  ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη». Εγώ σαν άτομο και σαν  Έλληνας θα ευχόμουν ολόψυχα  ένα  συγκεκριμένο  ΟΧΙ ως  απάρνηση της Ευρωζώνης-κελί,  που παριστάνει  το «Ευρωπαϊκό σπίτι» !  Όμως κάτι τέτοιο   δεν επιβεβαιώνεται στη πλειοψηφία των ψηφοφόρων, οπότε  είναι ή ψυχανάλυση του ποδαριού ή  ακραίος πολιτικαντισμός .
Με βάση την αρχή ότι η «επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης», δεν  κρύβω την ελπίδα  ότι οι νουνεχείς πολίτες αυτής της χώρας, στη διάρκεια  της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, θα κατανοήσουν  για άλλη μια φορά την ευρωαλητεία και καθαρματοσύνη που ορθώνεται και απειλεί τη χώρα μας, και δια μέσου αυτής της απειλής  πολλές άλλες χώρες. Και προφανώς εύχομαι   το δημοψήφισμα να φέρει την «κρίσιμη μάζα» των πολιτικών ιδεών, που θα οδηγήσουν κάποτε τη χώρα  εκτός του λάκκου των λεόντων…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου