ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δύο σχόλια, με αφορμή δυο δηλώσεις του Μητρόπουλου


Πρώτον, χτες ο Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή του Χατζηνικολάου δήλωνε ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και εντεύθεν – συμπεριλαμβανομένης της παρούσας – αποδέχθηκαν και νομιμοποίησαν το χρέος. Δεύτερον, σήμερα ο ίδιος δηλώνει στο MEGA περί του  πακέτου  των  8 δις, ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είναι δύσκολο να παρθούν από  κυβέρνηση της Αριστεράς.
Δυο σχόλια : Η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα πράγμα, η νομιμότητά του άλλο. Η κυβέρνηση θέτει απλά το πρώτο ζήτημα, χωρίς να ανακινεί το δεύτερο. Και χωρίς βεβαίως να θέτει το ζήτημα του συμψηφισμού  του με τις γερμανικές επανορθώσεις.
Το δεύτερο αφορά τα 8 δις που πρέπει να αποστραγγιστούν  από την ελληνική κοινωνία :  Η οποία για άλλη μια φορά -  και με μηδέν  ορατότητα προς ένα κάποιο μέλλον -  στρέφεται στην απόγνωση.

Που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Μα φυσικά, δοθεισών των διαπραγματευτικών επιδόσεων  της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δοθείσης  της χλιαρής παρουσίας του αριστερού ρεύματος στη  πιο κρίσιμη φάση του παιχνιδιού, δοθείσης της αδυναμίας του Πατριωτικού- Δημοκρατικού χώρου να συσπειρώσει τις ευρύτερες δυνάμεις που πλαισίωσαν τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ και επέφεραν το 37%, η κατάσταση οδηγείται σούμπιτη στην ενίσχυση της ακροδεξιάς. Εκτός αν τα δεδομένα αλλάξουν….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου