ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κάτι ξέρει ο Mπερλουσκόνι παραπάνω από τον Σ. Θεοδωράκη…



Το εθνικό νόμισμα δεν δίνει μόνο τη δυνατότητα των υποτιμήσεων με στόχο το «φθήνεμα» της εθνικής παραγωγής στη διεθνή αγορά, αλλά επί πλέον  επιτρέπει διακριτικές παρεμβάσεις  στην κοινωνική πρόνοια και σε  ευαίσθητους ή πολλά υποσχόμενους τομείς μιας οικονομίας….
Όμως ο Καβαλιέρε βλέπει μόνο την πρώτη δυνατότητα, η οποία φαίνεται πως «του φτάνει» για να συνηγορήσει ή να προεικάσει  την αναβίωση της λιρέτας…..

Λέει ο Μπερλουσκόνι ( Πηγή είδησης :  escapemedia.gr:
« Η   επιστροφή στην λίρα θα είναι αναπόφευκτη, είτε το θέλουμε, είτε όχι, αν η Ευρώπη συνεχίσει να δρα όπως κάνει τα χρόνια της κρίσης, επιβάλλοντας κανόνες και συμπεριφορές που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση σε χώρες όπως η Ιταλία» ( συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Giornale dell’Umbria).

Ο  Καβαλιέρε επισημαίνει  πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει  διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον , ενώ  εξήγησε πως παρότι η ιδέα του ευρώ ήταν σωστή, «γεννήθηκε και χειρίστηκε με λάθος τρόπο». Ο ίδιος εκθείασε το έργο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος  έχει χειριστεί την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε «κάτι να αλλάζει τους τελευταίους μήνες».

«Να υπενθυμίσω ότι εγώ επέβαλα τον Ντράγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ, εμποδίζοντας τον υποψήφιο της κυρίας Μέρκελ, τον πρόεδρο της Bundeskank. Ο Ντράγκι από μόνος του δε μπορεί να κάνει θαύματα, ακόμα και αν έχει προχωρήσει σε σημαντικές επιλογές: την υποτίμηση του ευρώ, ενισχύοντας τις εξαγωγές και την ρευστότητα στις αγορές», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Έπειτα από χρόνια ύφεσης οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, με το 40% των ερωτηθέντων να λέει ότι η χώρα  πρέπει να  επιστρέψει στη λιρέτα.

Πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 25,7% που είχε την ίδια άποψη πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Eurispes .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου