ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

H Θεσσαλονίκη, για την 100ή επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων


Ως «αναντίρρητη πραγματικότητα που ακόμη και σήμερα συνταράζει κάθε νοήμονα άνθρωπο» χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στη διάρκεια της ομιλίας της  στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Αρμενικής εθνικής Επιτροπής για την 100η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων.


«Το χαλαρό "συγγνώμη" όμως που ο Ταγίπ Ερντογάν απεύθυνε φέτος, για πρώτη φορά, προς τους Αρμένιους, είναι μια αρχή την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις. Εκτός από τις προφανείς αποζημιώσεις που πρέπει να αποδώσει στους Αρμένιους, η Τουρκία, οφείλει επίσης: να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία που επιχειρήθηκε σε βάρος του Ποντιακού λαού και του μικρασιατικού ελληνισμού εν γένει, να αναγνωρίσει τις διώξεις που έχει κάνει σε βάρος άλλων λαών μέσα στην επικράτειά της, όπως των Κούρδων, να διακόψει άμεσα τις όποιες σχέσεις της με εγκληματικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και τους Τζιχαντιστές, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και να σταματήσει τις αυθαίρετες διεκδικήσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο και στα κράτη γύρω από τα σύνορά της»,
 τόνισε επίσης η κ. Τσαρουχά υπογραμμίζοντας πως «πάνω από όλα οφείλει να ενημερώσει τα δικά της παιδιά, τους Τούρκους, για την ιστορική Αλήθεια, και να δημιουργήσει άμεσα τις συνθήκες ώστε να σταματήσουν οι διώξεις των ανθρώπων εξαιτίας διαφορετικής θρησκείας ή διαφορετικής καταγωγής».

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, και σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση, μαζί με τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση ολόκληρης της Ελλάδας, απέναντι στον Αρμένικο λαό, που έπεσε πριν ακριβώς 100 χρόνια θύμα ενός ειδεχθούς εγκλήματος που στοίχησε τη ζωή σε παραπάνω από ενάμισι εκατομμύρια ανθρώπους» τόνισε η κ. Τσαρουχά .

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα: «Αρμένικη Γενοκτονία: Η προσέγγιση της τουρκικής κοινωνίας προς την αναγνώρισή της» εκφώνησε ο εκδότης κ. Ragip Zarakolu.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου