ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επιστολή Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης προς Λαφαζάνη



«….Οι αυθαιρεσίες του παρελθόντος χρειάζονται ανατροπή και όχι συνέχιση…..» 

Κοιν.: Βουλευτές  κ. Πετράκο και κα.  Ουζουνίδου

  26/4/2015
                                                                        
Σχετικά : Συνάντηση Λαφαζάνη με ΠΑΣΥΦΩΣ

 
Θέμα: Τέλος μεταβατικότητας και το ζήτημα της Αδικίας στα Φωτοβολταικά Στέγης 

Αξιότιμε  Υπουργέ κ. Λαφαζάνη,

Ενημερωθήκαμε για ύπαρξη υπουργικής απόφασης της προηγούμενης Κυβέρνησης (ημερομηνία σύνταξης, 23/12/2014) που αφορά το μέτρο της Διακοψιμότητας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτής της Υ.Α., το μέτρο της Διακοψιμότητας θα αποζημιώνεται από το Μεταβατικό Τέλος Ασφάλειας Εφοδιασμού του ν.4203/2013 (αρ. 17).
Για την oυσία και το περιεχόμενο αυτής της Υ.Α. θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας, τα εξής :

-          Ο ΠΑΣΥΦΩΣ και εν γένει ο κλάδος των Οικιακών Φ/Β, τάχθηκε εξ’ αρχής ενάντια στον απαράδεκτο Νόμο 4254/2014 τον επονομαζόμενο, κατ’ ευφημισμό και τεράστια δόση μαύρου χιούμορ, «New Deal». Για τον ΠΑΣΥΦΩΣ αυτός ήταν «New Trap», Νέα Παγίδα. Επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ  τάχθηκε ενάντια στο Νόμο αυτό και ευλόγως τον καταδίκασε στη Βουλή όταν συζητιόταν. Άρα, οποιοδήποτε σκεπτικό και ενέργεια, όπως το Τέλος Μεταβατικότητας, που συνεχίζει προς την ίδια κατεύθυνση την «ποινικοποίηση και τιμωρία»  του κλάδου των ΑΠΕ και ακόμη περισσότερο  των Φ/Β, από θέση Αρχής και Ουσίας δεν μπορούν να γίνουν  αποδεκτά. Αποτελεί πολιτική και λογική ασυμβατότητα να είναι κανείς ενάντια στο «New Deal» και ταυτόχρονα να δέχεται σκεπτικά και ενέργειες συμβατά με αυτό το «έκτρωμα». 
 
-          Ο χώρος της Ενέργειας χρειάζεται  εξορθολογισμό και γενναίες Πολιτικές αποφάσεις που θα κινούνται προς την κατεύθυνση της Άρσης των στρεβλώσεων που ακόμη  υπάρχουν. Η απολύτως σωστή θέση σας για μείωση της Τιμής ενέργειας προς τους Καταναλωτές και Βιομηχανία θα πρέπει να υλοποιηθεί με τέτοιες αποφάσεις που πραγματικά θα αντιμετωπίζουν τις Θεμελιώδεις Αιτίες που αυξάνουν στρεβλά την Τιμή του ρεύματος.
-          Εφ’ όσον η Ενεργοβόρα  Βιομηχανία χρειάζεται βοήθεια για ν’ αποκτήσει ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, υπάρχουν και θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικοί, αποδοτικοί  και Οικονομικά / Τεχνικά / Πολιτικά / Κοινωνικά ορθοί τρόποι, και  όχι να προσφεύγει σε επιδότηση από άλλο κλάδο. Ο τρόπος αυτός είναι προσβλητικός και για την ίδια την Ενεργοβόρα  Βιομηχανία, που θέλει να ανταγωνιστεί σε Διεθνές περιβάλλον.. !!
-          Το τέλος Μεταβατικότητας, ως σύλληψη και τρόπος πληρωμής του,  μόνο προς τη σωστή κατεύθυνση δεν κινείται. Ενδεικτικά, πώς είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό, αν περάσει η εν λόγω Υ.Α., να δίνεται  το δικαίωμα να εγείρουν οικονομικές αξιώσεις οι Διακοπτόμενοι Πελάτες (βιομηχανία) από τους Φωτοβολταϊκούς Παραγωγούς. ( Υ.Α. άρθρο 7,παρ.9 ). Η αρνητική απήχηση που θα έχει η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα είναι ασύλληπτη - βιομήχανος να στραφεί νομικά εναντίον κατόχου μικρού φ/β σταθμού ή στέγης προκειμένου να διεκδικήσει το μεταβατικό τέλος!!

κ. Υπουργέ,
Ο κλάδος των Οικιακών Φ/Β (42.000 νοικοκυριά Πανελλαδικά, όπου τους έχουν επιβάλει μείωση τιμής έως και 42%, με κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην ήδη δύσκολη οικονομική συγκυρία) και εν γένει όλος ο κλάδος Φ/Β έχει δεχτεί θανάσιμα πλήγματα από τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης για λόγους και αιτίες που όλοι ξέρουμε. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Αντιθέτως, στα Οικιακά Φ/Β τουλάχιστον, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η Πλήρης και Άμεση Αποκατάσταση της Αδικίας που προκάλεσε ο Νόμος 4254/2014.

Σας καλούμε να μην επιτρέψετε να εγκριθεί Υ.Α. που είναι τόσο ενάντια στις Αρχές του Ορθού Λόγου, Δικαιοσύνης, Επιστήμης, Πολιτικής ορθότητας και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματός σας. Οι αυθαιρεσίες του παρελθόντος χρειάζονται ανατροπή και όχι συνέχιση.


Με εκτίμηση

Γεώργιος Νταλάκας                                                                   Χρήστος Σώκος
        Πρόεδρος                                                                            Γεν Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου