ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης : Κανένας «θεσμός», κανένας εκβιασμός, κανένα δίλημμαΕκεί που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα»  έσβησε  λόγω «κυβερνητικών καθηκόντων» - για να μην πούμε τίποτε σκληρότερο – ήλθαν  σαν ευχάριστη έκπληξη οι απόψεις που εξέφρασε ο Π.Λαφαζάνης στην οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο» . Δεν πειράζει που τα είπε εκεί, αρκεί που τα είπε …..

Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι  μονόδρομος «η σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη και τους κατεστημένους κύκλους της ΕΕ»,  σημειώνοντας  μάλιστα ότι «επιδεικνύουν συμπεριφορά αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους».
Ο Π. Λαφαζάνης αμφισβητεί ότι η λύση που προσφέρεται από τους Θεσμούς είναι βιώσιμη για τη χώρα, ενώ, περιγράφει ως εκβιαστικά τα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές, εγκαλώντας τους για σταγγαλισμό της οικονομίας.


Ο Υπουργός ΥΠΑΠΕΝ παράλληλα, απορρίπτει κάθε σενάριο συμβιβασμού με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι: «Καμία “λίστα” δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας» προσθέτοντας ότι «Κανένας “Θεσμός”, κανένας εκβιασμός, κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της».

«Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός.

Και κατέληξε : «ΚΑΙ ο Τσίπρας ΚΑΙ ο Λαφαζάνης ΚΑΙ  όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία και μόνη εντολή και επιλογή: να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες μας και το πρόγραμμα μας, στηριγμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις μας και στους κοινωνικούς αγώνες».