ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μπρος Gremos και πίσω Grexit


Δεν φτάνει όλη αυτή η απίθανη σπατάλη επαφών, διαβουλεύσεων, νοητικής ενέργειας, μετακινήσεων, τηλεφωνημάτων,  τραπεζωμάτων, διασκέψεων, σχολιασμών, συνεντεύξεων τύπου, αναγγελιών «ιστορικών φάσεων». Δεν φτάνει όλο αυτό το απίθανο νταβαντούρι της τελευταίας πενταετίας, που σαν μαύρη τρύπα απορροφά στοχασμούς και αναστοχασμούς  και δεν συμμαζεύεται…
Τώρα έχουμε και ένα είδος «οικονομαντείων» (=οικονομολογία +μαντική) που εκμαιεύουν φουτουριστικά σενάρια ευκολότερα από ό,τι ο Κώστας Λεφάκης της αστρολογίας.
Λέει ο Πωλ Κρούγκμαν(21.2.15) – όχι στον ΟΗΕ, όχι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όχι σε συνέλευση Νατοϊκών ηγετών, όχι σε Πανθυπουργική συνάντηση του δυτικού ημισφαιρίου, αλλά στον ιστότοπό του, και μάλιστα εκ του προχείρου, αλλά  τόσο «εντυπωσιακά» ώστε να καταχωρηθεί στην σημερινή ΑΥΓΗ :
«Η πολιτική της Γερμανίας είναι αναμφίβολα υπέρ του Grexit. Είναι επίσης, εξαιτίας των πιθανών επιπτώσεων, μια πολιτική υπέρ της Χρυσής Αυγής».

Πρώτον, η πολιτική της Γερμανίας είναι «Μπρος Gremos και πίσω Grexit». Δηλαδή για να μην τα λέμε και τα ξαναλέμε αηδιάζοντας τους  νοήμονες πολίτες της χώρας, είναι πολιτική «αποικίας χρέους» με κάθε τρόπο.  Αυτή η πολιτική σήμαινε αποικιοκράτες και αποικιοκρατούμενους, ενδημούσε δε και στο λόγο του Πρωθυπουργού. Τώρα είτε εντός είτε εκτός της ευρωζώνης, η Γερμανία μας θέλει υποτελείς και εκποιήσιμους : Όσες φιλοφρονήσεις κι αν κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Σόϊμπλε.
 Προς τι ξοδεύεται ο Πωλ Κρούγμαν ανοίγοντας παράθυρο εκεί που ήδη υφίσταται πόρτα ;

Δεύτερον , ο Κρούγκμαν  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της «Χρυσής Αυγής». Και με ποια δεδομένα αποκλείει , αντί αυτής της τελευταίας, την άνοδο της παθητικότητας και του ραγιαδισμού;