ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κύπρος-Ρωσία: Διευκολύνσεις στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό


Προ καιρού ο Γιώργος Λιλλήκας της "Συμμαχίας Πολιτών" εξέφραζε τους φόβους του για την μετατροπή της επίσκεψης Αναστασιάδη στη Ρωσσία σε εθιμοτυπικό συμβάν, όμως ευτυχώς έπεσε έξω . 

Λένε οι ειδήσεις : 

"....... υπογράφηκε συμφωνία για παραχώρηση διευκολύνσεων στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των αεροδρομίων και των λιμανιών της Κύπρου από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. 

Oκτώ διακρατικές συμφωνίες συμπεριλαμβανομένων κοινού προγράμματος δράσης 2015 – 2017, επικαιροποίησης της στρατιωτικής συμφωνίας αλλά και μιας νέας συμφωνίας συνεργασίας στο ναυτικό τομέα υπoγράφηκαν, στην εξοχική κατοικία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, υπογράφηκαν Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και του Οργανισμού Επενδύσεων Ρωσίας (Invest in Russia).

Οι υπογραφές έγιναν μετά από συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
-