ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ηττήθηκαν , αλλά δεν έχουν χάσει τον πόλεμο

Ηττήθηκαν , αλλά δεν έχουν χάσει τον πόλεμο. Η  μάχη των εκλογών και η δύσκολη  μάχη της  διαπραγμάτευσης είναι μπροστά.  
Οι  μνημονιακοί διεκπεραιωτές των βουλήσεων της Τρόϊκας (κατ’ ευφημισμόν διαπραγματευόμενοι, με «κόκκινες γραμμές» και άλλα ηχηρά παρόμοια…)     οργανώνουν από σήμερα και με εντατικούς ρυθμούς,  την πολιτική τους δολιοφθορά.  Μόνη τους ελπίδα απέναντι στο κριτικό πνεύμα της κοινωνίας, είναι η γκαιμπελική αρχή της συνεχούς ψευδολογίας. Σε βάθος χρόνου, είναι ικανοί  να χρησιμοποιήσουν  ακόμη και την  εκλογική αποδοκιμασία τους  ως αιτία  ανασφάλειας και  αναταραχής.

Γι αυτό η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια απλή, αλλά από μια  μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι παραπάνω ακόμη : Από μια νίκη εκλογική και μετεκλογική, που θα είναι νίκη της συναίνεσης και της πατριωτικής συμφιλίωσης απέναντι στον ύπουλο και  διχαστικό  λόγο των τοποτηρητών της Τρόϊκας.

 Ανακαλώ στη μνήμη μου εκείνη την υπέροχη, πάνδημη ενότητα, που είχαμε  ως Έλληνες πολίτες  στην εποχή των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Κάτι τέτοιο μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε  σήμερα :  ξεκινώντας  από την 25η Ιανουαρίου, χωρίς θριαμβολογίες και αβανγκαρντισμούς, χωρίς έπαρση αλλά και χωρίς  μνησικακία  προς  αυτούς που  εξαπατήθηκαν

Γιάννης Σχίζας