ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμός στη Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ


Είναι πολύ συμβατικό και τετριμμένο το να υπογραμμίζεται η σημασία κάποιων διαδικασιών, όπως αυτή της σημερινής σύγκλησης της ΚΕ του Κόμματός σας. Και όμως, είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω αυτό το τετριμμένο, εν όψει των μεγάλων προβλημάτων του λαού και της χώρας.
Η χώρα χρειάζεται να ενεργοποιήσει τα υπαρξιακά αντανακλαστικά της, αν θέλει να έχει μέλλον. Αν επαναπαύεται στο ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», ας κοιτάξει γύρω της για να δει  σωρεία  χωρών που διαλύθηκαν ή κατέληξαν να έχουν μια περιθωριακή ύπαρξη και μια ανεξαρτησία εικονική. Γιατί η  Νέα Τάξη πραγμάτων ενδιαφέρεται να αποδομήσει τις εθνικές συλλογικότητες, όχι για να φέρει την επί γης  ειρηνική συμβίωση των πάντων, αλλά για να επιβάλει τους εκμεταλλευτικούς σκοπούς της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών, όμως το εγχείρημά του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία  εάν δεν συνδυασθεί  με την  αποφασιστικότητα και την  διάθεση απεγκλωβισμού από τον γερμανικό  λάκκο των λεόντων  .
 Το μεγάλο του μειονέκτημα έγκειται στο ότι περιορίζεται σε μια παροχολογία, που είναι οπωσδήποτε  κρίσιμη για την επιβίωση πολλών συμπολιτών μας  και   πρέπει  ως ένα βαθμό να προωθηθεί, αλλά στο σύνολό της δεν εντάσσεται σε μια λογική παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Παραγωγική ανασυγκρότηση σημαίνει έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, κι ακόμη  διατήρηση  εφεδρειών για την  παραγωγή  προϊόντων και υπηρεσιών, που συνδέονται με την ασφάλεια και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων. Παραγωγική ανασυγκρότηση σημαίνει ενεργοποίηση της λαϊκής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, των συνεταιριστικών εγχειρημάτων, των εταιρειών λαϊκής βάσης. Σημαίνει τεχνολογίες και πρακτικές συμβατές με τη φύση και την ποιότητα ζωής.
Μέσα από τη διπλή επίδραση της κοινωνικής οικονομίας και της παραγωγικής ανάκαμψης, ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα, η ανεργία μπορεί να μειωθεί δραστικά και η εσωτερική αγορά να διευρυνθεί.
Η παραπάνω πορεία προϋποθέτει ένα αποφασιστικό moratorium στην εξυπηρέτηση του χρέους.  Κι αυτό με τη σειρά του επιβάλλει  νέου τύπου σχέσεις με την διεθνή κοινότητα – εντός και εκτός ΕΕ.
Στη παρούσα κατάσταση  τα υπαρξιακά προβλήματα της χώρας επιδεινώνονται, από τις πιέσεις που ασκούνται στη περιοχή της. Κύπρος, Ελλάδα, Θράκη, Αιγαίο, δεν είναι απλά «ζητήματα προς επίλυση»  αλλά μετερίζια του  ενιαίου μετώπου εναντίον ενός αντιπάλου, που διατηρεί  το αυτοκρατορικό  όνειρο.
Σήμερα το ΔΗΚΚΙ μπορεί να αποτελέσει αριστερό πατριωτικό πόλο, σε συνεργασία και συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να γίνει υποδοχέας των δυνάμεων που απωθούνται από τον παλαιοκομμουνισμό και την παραδοσιακή Αριστερά.
Οι Αριστερές και Πατριωτικές δυνάμεις  δεν μπορούν να δράσουν ως ομάδες κομάντος βασισμένες στη μυστικότητα των πολιτικών τους τακτικών. Αντίθετα  οφείλουν να προϊδεάσουν την ελληνική κοινωνία για τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές και  για την επερχόμενη σκληρή σύγκρουση με το στρατόπεδο της διεθνούς τοκογλυφίας.
 Να είμαστε με το όπλο παρά πόδα, να οργανώσουμε μια πολιτική και κοινωνική πανστρατιά – αυτή είναι η μεγάλη αποστολή του ΔΗΚΚΙ και των συναφών πολιτικών δυνάμεων

Γιάννης Σχίζας