ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκλειστικές δηλώσεις του Κεν Λόουτς στην Eφημερίδα Εποχή για το δημοψήφισμα στη Σκωτία



Kεν Λόουτς :

«Για μερικές ώρες, οι Σκωτσέζοι ελέγχουν το μέλλον τους. Μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν αυτόν τον έλεγχο ή να τον επιστρέψουν πίσω σε ένα κράτος που ελέγχεται από τη βρετανική κυρίαρχη τάξη.
Η ανεξαρτησία δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά θα δώσει στους Σκωτσέζους τη δύναμη για να εκκινήσουν τη δημιουργία μιας πιο εύλογης, πιο δίκαιης, πιο βιώσιμης κοινωνίας.
Όταν οι Σαντινίστας στη Νικαράγουα έδιωξαν το δικτάτορα και ξεκίνησαν να χτίζουν νοσοκομεία, σχολεία και να μεταφέρουν εργοστάσια σε δημόσιο έλεγχο, οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν. Ήταν η "απειλή του καλού παραδείγματος". Εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, εμείς στην Αγγλία θα αντιμετωπίσουμε μια πλειοψηφία Συντηρητικών. Αν, όμως, μια ανεξάρτητη Σκωτία αποδειχτεί επιτυχής, μπορεί να αποτελέσει για εμάς την απειλή ενός καλού παραδείγματος και να δείξει ότι μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να βελτιώσει τώρα τις ζωές των πολιτών και να διαγράψει το μέλλον βιώσιμο.
Μια σκωτσέζικη κυβέρνηση που θα αναπαράξει σε μια πιο ήπια εκδοχή τις πολιτικές της αγγλικής κυβέρνησης, θα είναι μια χαμένη ευκαιρία. Μια  σκωτσέζικη κυβέρνηση που θα προτάξει τα συμφέροντα του λαού, μπορεί να μας ωφελήσει όλους μετακινώντας το κέντρο της πολιτικής αριστερότερα.»

ΥΓ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Ο Κεν Λόουτς είναι –μεταξύ  άλλων -   ο σκηνοθέτης της εκπληκτικής ταινίας «
Its a free world» (Εδώ είναι ελεύθερος κόσμος) που διατραγωδεί το σύγχρονο δράμα της μετανάστευσης : Τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χρήση της ως εφεδρικού στρατού εργασίας  και την ΕΙΚΟΝΙΚΗ  ή ιδεοληπτική αντιμετώπισή  της ως επαναστατικής δύναμης…