ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η Διοίκηση του Αιγινήτειου αρνείται να δώσει φάρμακα σε άπορους με βιβλιάρια πρόνοιας...

Του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ)

Απίστευτο, αλλά όμως αληθινό!... Η Διοίκηση του Αιγινήτειου νοσοκομείου με μια απαράδεκτη απόφαση έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό την χορήγηση φαρμάκων στους άπορους ασθενείς, που διαθέτουν βιβλιάριο Πρόνοιας, με το  εξοργιστικό επιχείρημα ότι υπουργείο υγείας και κυβέρνηση αρνούνται να καλύψουν τις αντίστοιχες δαπάνες στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου! Όπως είναι γνωστό βιβλιάρια Πρόνοιας χορηγούνται, από τον νόμο, σε εκείνους τους συμπολίτες μας που, κατά τεκμήριο, δεν έχουν κανένα οικονομικό πόρο και παίρνουν τα φάρμακα μόνο από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων δωρεάν.

Με την απόφαση αυτή του Αιγινήτειου νοσοκομείου, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα των άπορων ενώ η υγεία και η ζωή χιλιάδων ψυχικά ασθενών τίθενται σε μια συνεχή και επικίνδυνη αναμέτρηση με την πολιτική του αγριανθρωπισμού. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς  δέχονται επώδυνες επιπτώσεις και άμεσες απειλές,  όχι μόνο από την έλλειψη κρίσιμων φαρμάκων  αλλά και από τα απογοητευτικά φαινόμενα συντριβής της επιστημονικής και ιατρικής δεοντολογίας . Δυστυχώς το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αντί να διαμαρτυρηθεί δημόσια και να αναμετρηθεί με την βαρβαρότητα των κυβερνητικών πολιτικών, προτίμησε να υποχωρήσει  και ουσιαστικά με την σιωπή του να αποδεχθεί μια  πολιτική που συνιστά  άρνηση βασικών αρχών της ιατρικής επιστήμης  και  των στοιχειωδών ηθικών αρχών πολιτισμού.   


Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα ( ΚΙΦΒ), το τελευταίο  διάστημα αντιμετωπίζει δεκάδες περιπτώσεων ψυχικά ασθενών της Πρόνοιας και των συγγενών τους, που καταπονημένοι από την αγωνία, τα τρεχάματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αλλά και την εχθρική άρνηση των άλλων νοσοκομείων να υποκαταστήσουν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις του Αιγινήτειου,  καταφεύγουν στην αναζήτηση φαρμάκων, στο ΚΙΦΒ καθώς και σε άλλα ΚΙΦ της Αττικής,  αφού οι γιατροί του Αιγινήτειου, από την μια μεριά συνταγογραφούν τα φάρμακα και από την άλλη το φαρμακείο του νοσοκομείου, εκτελώντας προφανώς εντολές της Διοίκησης, αρνείται να τα χορηγήσει, σφραγίζοντας τις συνταγές με την ένδειξη δεν χορηγείται!...

Οι τεράστιες περικοπές που διατρέχουν το ΕΣΥ και ο εκφυλισμός των φιλοκυβερνητικών διοικήσεων των νοσοκομείων σε φύλακες   της λιτότητας στο τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης,  έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανή και ευτελή πόλεμο μεταξύ των διαφόρων διοικήσεων των κρατικών ιδρυμάτων, οι οποίες συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιά διοίκηση θα επιτύχει το μεγαλύτερο «αντικοινωνικό πλεόνασμα», για το ποιά θα  επιδείξει την μεγαλύτερη δουλικότητα απέναντι στην κυβέρνηση. Γι αυτό, σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία οι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας γίνονται αντικείμενο σκαιής και απάνθρωπης συμπεριφοράς, εξαπάτησης και αρνήσεων χορήγησης των περισσότερων φαρμάκων, ενώ αυστηρές είναι οι εντολές των διοικήσεων για την μη εκτέλεση συνταγών που έχουν συνταχθεί σε άλλα «νοσοκομεία-εχθρούς» που εντάσσονται στο ΕΣΥ.

Η απόφαση του Αιγινήτειου είναι παράνομη και πρέπει να ανακληθεί. Οι κάτοχοι των βιβλιαρίων Πρόνοιας που νοσηλεύονται και έχουν συνταγές του συγκεκριμένου νοσοκομείου  έχουν δικαίωμα να παίρνουν τα φάρμακά τους από αυτό και το Αιγινήτειο είναι υποχρεωμένο να τα χορηγεί.  

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32 Βύρωνας
210-7628209 – 6977.747431 kif.byrona@gmail.com