ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση για ενωτική κάθοδο από τους “Οικολόγους Πράσινους”






Διαβάζω την πρόσκληση για ενωτική κάθοδο, που απευθύνουν οι «ΟΠ» σε όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Οικολογίας….Και δεν μπορώ παρά να σταματήσω στην πρώτη παράγραφο :
Σε ενωτικό ψηφοδέλτιο για κοινή κάθοδο στις εκλογές καλούν οι Οικολόγοι Πράσινοι όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Οικολογίας που συμφωνούν με το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
Το 1989, όταν ορισμένοι  Οικολόγοι Εναλλακτικοί είχαν αποφασίσει να κατέβουν στις Ευρωεκλογές (κάτι που πληρώθηκε βαρύτατα στη συνέχεια, με πολύχρονους δικαστικούς αγώνες…) η δήλωσή τους «Κοινές θέσεις με  τους Ευρωπαίους Πράσινους» είχε υποστεί δριμύτατη κριτική, ως δηλωτική υποτέλειας και έλλειψης πολιτικής προσωπικότητας. Σήμερα η παραπομπή στο «μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος» εμβάλλει  σε ανάλογες σκέψεις : Όταν το πρωταρχικό, στην ελληνική πραγματικότητα των μνημονίων, είναι το να καταγγελθεί  ευθέως η εξαθλίωση της χώρας και των ανθρώπων της. Όταν  προέχει  η καταγγελία της υπαρκτής ΕΕ, του νεοφιλελευθερισμού, της γερμανικής αποικιοκρατίας. Όταν μάλιστα  αυτές οι  πολιτικές θέσεις δεν χρειάζονται  πολλά λόγια,  εννοιολογικές καινοτομίες ή μακροσκελείς αναλύσεις : Γιατί είναι σαφείς και τηλεγραφικές , όσο η παραπομπή των «ΟΠ» στο «μανιφέστο»…
Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση βρίθει από αβλαβείς γενικότητες
:
 «Αναγνωρίζουμε ότι η επικρατούσα κορύφωση της κρίσης στο κόμμα μας είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων προσωπικών ή συλλογικών ευθυνών και λαθεμένων επιλογών όλων μας. Στο όνομα της συλλογικής ευθύνης, της  κοινής υποχρέωσης και επείγουσας ανάγκης να υπερασπίσουμε το φορέα της πολιτικής οικολογίας, το έργο μας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία και το ευρωκοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την απόλυτη και ανυποχώρητη εμπιστοσύνη μας στις αρχές της οικολογικής σκέψης και τις πολιτικές του οικολογικού μανιφέστου και επιδιώκουμε  την από κοινού κάθοδο στις ευρωεκλογές. Καλούμε όλους τους ενεργούς ή αποστασιοποιημένους, παλαιούς ή νέους συναγωνιστές να δυναμώσουμε το κόμμα, να ενισχύσουμε το πολιτικό-κοινωνικό μας έργο, να βάλουμε τις βάσεις, να αναπτύξουμε τις διαδικασίες κατανόησης και υπέρβασης των αδυναμιών μας. Αγωνιζόμαστε και οικοδομούμε το μέλλον που δικαιούμαστε!».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων