ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Και σ' "ανώτερα" ! Κοινή κάθοδος αντιμνημονιακών δυνάμεων στο Ρέθυμνο !

Σε συμφωνία για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές κατέληξαν  τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, αλλά και ο κ. Γιώργος Ταταράκης της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον Team FM  ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής Κίνησης» Γιώργος Βλαστός.

Για την ώρα οι συνεργαζόμενοι φορείς κατέληξαν σε ένα βασικό πλαίσιο αρχών, όχι όμως και στο πρόσωπο του επικεφαλής, το οποίο θα προκύψει το επόμενο διάστημα.

 «Ο τόπος χρειάζεται μία ανατρεπτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Η Εναλλακτική Κίνηση έχει θέσει το στόχο της ανατροπής στο δήμο Ρεθύμνου. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες να γίνει αυτή η ανατροπή, να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις, οι παραγωγικές και δημιουργικές, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κινήματος ανατροπής στο δήμο Ρεθύμνου και στην αυτοδιοίκηση με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο. Με ένα περιεχόμενο αντιμνημονιακό, αντικαλλικρατικό, μη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υπεράσπισης της κοινωνικής πολιτικής και του κοινωνικού κράτους ,  εμβάθυνσης της δημοκρατίας στο δήμο Ρεθύμνου», σημείωσε ο κ. Βλαστός, περιγράφοντας το βασικό πλαίσιο των αρχών της αυτοδιοικητικής αυτής κίνησης.

Μάλιστα, εκκρεμούν και άλλες συναντήσεις, αφού έχει γίνει κάλεσμα για συζήτηση και στη Δημοκρατική Αριστερά και στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ακολούθως όποιοι φορείς και κινήσεις αποφασίσουν να συμμετέχουν, θα προχωρήσουν στην ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης και σε μία λαϊκή συνέλευση μέσα στον Φεβρουάριο.

«….Η  σημερινή δημοτική αρχή … διακατέχεται από μία νεοφιλελεύθερη πολιτική», δήλωσε  ο κ. Βλαστός.