ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Κόσοβο – Τουρκία μια χώρα» - λέει ο Ερντογάν, προκαλώντας αντίδραση της Σερβίας…





Ισμαήλ Κανταρέ :“Το φλερτ με τους οθωμανούς εισβολείς  ήταν  η ασυγχώρητη αμαρτία των Αλβανών”.

ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ
«Το Κόσοβο είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Κόσοβο και Τουρκία αποτελούν μία χώρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου.
Ως άλλος «Σουλτάνος» ο Τ. Ερντογάν φαντάζεται, περίπου, ότι τα Βαλκάνια είναι τμήμα της νέας υπό διαμόρφωση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αρχής γενομένης από το «προτεκτοράτο» του Κοσόβου.
Οι προκλητικές ιδιοκτησιακές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για το Κόσοβο, οι οποίες ουδόλως ενόχλησαν τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανοίγουν πελώριο θέμα για την περιοχή μας, που ενδιαφέρει άμεσα τη χώρα μας, η οποία όμως δεν βρήκε τρόπο να επιδείξει τη δυσφορία και την αντίδρασή της.
Ο Ρ.Τ. Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είναι προσκεκλημένοι του κοσοβάρου πρωθυπουργού, Χάσιμ Θάτσι. Οι τρεις πρωθυπουργοί παρέστησαν την Τετάρτη στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού, στο διεθνές αεροδρόμιο «Αντέμ Γιασάρι» της Πρίστινας.
Στην ομιλία του στο Πρίζρεν, ο κ. Ερντογάν δεν περιορίστηκε μόνο στους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών, αλλά επισήμανε ότι για την Άγκυρα το Κόσοβο και η Τουρκία αποτελούν μία χώρα!!!

«Μπορεί να υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσόβου, αλλά οι λαοί μας ανήκουν στην ίδια χώρα» είπε ο κ. Ερντογάν.
600 ΜΕΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
Υπενθύμισε, δε, ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου και δεσμεύτηκε ότι και στο μέλλον η Πρίστινα θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Άγκυρας.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ στην Πρίστινα, η τουρκική αντιπροσωπεία, που επισκέπτεται το Κόσοβο, αριθμεί 600 μέλη, μεταξύ των οποίων όλοι σχεδόν οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν και εκατοντάδες επιχειρηματίες.
ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Πάντως, τα πυρά του προέδρου του αλβανικού Χριστιανοδηκρατικού Κόμματος, Ναρντ Ντόκα, δέχθηκε ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για την συμμαχία του με τον Ερντογάν στο θέμα του Κοσόβου.
Ο Ντόκα χαρακτήρισε «αίσχος» τόσο την «υποτελή» -όπως την χαρακτήρισε- στάση των πρωθυπουργών Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι όσο και των χαρακτηρισμό των Αλβανών ως «αδέρφια των Τούρκων» εκ μέρους του Ερντογάν.
Ο κ. Ντόκα, πρώην σύμμαχος του Έντι Ράμα, χαρακτήρισε στο Facebook τον Τ. Ερντογάν «νεο-οθωμανό», υπενθυμίζοντάς του ταυτόχρονα ότι «οι Αλβανοί αισθάνονται υπερήφανοι για τον ήρωά τους, τον Γεώργιο Καστριώτη».
«Η επίσκεψη του Ερντογάν στο Κόσοβο ήταν μία τάση υποτέλειας για την εξωτερική μας πολιτική, για τα οικονομικά συμφέροντα και τη στρέβλωση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας» γράφει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο σχόλιο του στο Facebook που δημοσιεύουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Προσθέτει δε ότι «ο κ. Ράμα ήταν σε θέση να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Κοσόβου, αλλά επέλεξε μαζί με το κ. Θάτσι να καταθέσουν δημοσίως ότι το μέλλον μας είναι η Ανατολία, ότι η Τουρκία είναι ο στρατηγικός σύμμαχος μας! Αίσχος. Τι χυδαία, άνευ αξίας παζάρια!».
«Το φλερτ με τους οθωμανούς εισβολείς -όπως λέει και ο Ισμαήλ Κανταρέ- ήταν η ασυγχώρητη αμαρτία των Αλβανών. Το φλερτ με τον Ερντογάν, ο οποίος θέλει να μεταφέρει την Τουρκία στα όρια της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι μία ασυγχώρητη αμαρτία για τους πολιτικούς μας» γράφει στο σχόλιό του ο Ναρντ Ντόκα.
Την Τετάρτη (22/20) οι τρεις πρωθυπουργοί Χασίμ Θάτσι, Έντι Ράμα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στην Πρίστινα, όπου παρέστησαν στα εγκαίνια του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της επαρχίας.
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τη συμμετοχή της στην τριμερή διάσκεψη Σερβίας - Τουρκίας - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης «πάγωσε» η Σερβία, εξαιτίας των δηλώσεων του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το Κόσοβο.
Ο πρόεδρος της Σερβίας αντιδρώντας στη δήλωση του Ερντογάν ότι «το Κόσοβο αποτελεί Τουρκία» ανακοίνωσε την απόφαση του να μην συμμετάσχει στην διάσκεψη των τριών χωρών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2010, μέχρι να ζητήσει συγνώμη η τουρκική κυβέρνηση.
«Αναμένω να επικρατήσει η λογική στην 'Αγκυρα και η Τουρκία να ζητήσει συγνώμη από τη Σερβία. Έως τότε παγώνω τη συμμετοχή μου στην τριμερή διάσκεψη Σερβίας - Τουρκίας- Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, διότι η διάσκεψη αυτή δεν πρέπει να είναι συνάντηση φιλοπόλεμων κρατών αλλά δημοκρατικών χωρών που καθοδηγούνται από την λογική της ειρηνικής συμβίωσης στα Βαλκάνια» αναφέρει στη δήλωση του ο Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Ο πρόεδρος της Σερβίας χαρακτηρίζει, μάλιστα τη συμπεριφορά του Ερντογάν στο Κόσοβο ως «εισβολή χωρίς τη χρήση όπλων».
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013