ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η ΑντίΔΡΑΣΗ της ΔΡΑΣΗΣ




Η ΔΡΑΣΗ  είναι  κόμμα του  νεοφιλελεύθερου Κέντρου (κατά πως αυτοσυστήνεται),  που ιδρύθηκε από τον Στέφανο Μάνο και συμπεριέλαβε ανθρώπους όπως τον Μπουτάρη, τον Σκυλακάκη, τον Γουσέτη και την Αντιγόνη Λυμπεράκη – η οποία  αν και κουκουεδογενής  δηλώνει μόνο τα  κεντροαριστερά της  ένσημα  
Η ΔΡΑΣΗ λανσάρει ένα συμπαθητικό σύνθημα (ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΕΣ) ό  εστί μεθερμηνευόμενον εις  θεσσαλικήν διάλεκτον : ΠΛΙΤΣ,ΟΧΙ ΠΛΑΤΣ….
Η ΔΡΑΣΗ αντιδρά στην εξοντωτική φορολογία :
«….Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση και στην αδυναμία πληρωμής φόρων, πρέπει να ανατραπεί….. Σήμερα η φορολογική συμμόρφωση καταρρέει. Υπάρχουν 2,8 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και πάνω από 600.000 με ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων των λογαριασμών τους, ποινικών διώξεων, πλειστηριασμών των περιουσιών τους κ.λπ.
Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζεται ένας νέος φόρος ακινήτων, με δεδομένο ότι 20%-25% των φορολογουμένων, που ισοδυναμούν με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αδυνατούν να τον πληρώσουν.
Είναι ανήθικο, γιατί διχάζει την κοινωνία, μεταξύ όσων πληρώνουν και όσων  δεν πληρώνουν.
Είναι ανάλγητο, γιατί οδηγεί ανθρώπους στην απόγνωση.
Είναι ανέντιμο, γιατί έναν έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων, η κυβέρνηση τον μονιμοποιεί και τον διευρύνει, προσθέτοντας μια ακόμη επιβάρυνση στις  άλλες δεκάδες επιβαρύνσεις που πληρώνουν οι πολίτες για τα ίδια ακίνητα.
Είναι αναποτελεσματικό, γιατί σκοτώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, απαξιώνοντας το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Ποιος θέλει να ζει και να επιχειρεί στη χώρα της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας;......"

Κρατάω αυτή τη τελευταία νότα  της ΔΡΑΣΗΣ : Ποιος- πότε- και- πού- θα κάνει μπίζνες σε ένα φορολογικό λάκκο των λεόντων;
Αλλά  πετάω τη προτροπή της ΔΡΑΣΗΣ για μικρότερο κράτος : Γιατί  εδώ και τώρα, χρειαζόμαστε κάποιο μέγεθος κράτους και γενικά κάποια δημόσια παρέμβαση από δημόσιες συλλογικότητες – Περιφέρειες, Δήμους κλπ. Αυτό το μέγεθος πρέπει να το καθορίσουμε εμείς, κι όχι οι τροϊκανοί ληστές