ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η “ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ” για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας…


 

 Μετά την πρόσφατη ψήφιση από πλευράς της Μνημονιακής συγκυβέρνησης της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας των καταστημάτων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της  10.09.2013 συζήτησε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ως Περιφερειακή Παράταξη, αναπτύσσοντας τις θέσεις μας υποστηρίξαμε ότι η πολιτική αυτή θα έχει μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω αρνητικά αποτελέσματα:

·              Καταστρέφεται η οικογενειακή και προσωπική ζωή εργαζομένων και μικροεμπόρων, δεν μένει ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και προσωπικές στιγμές, οδηγώντας τους στα πρόθυρα σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης.

·              Αυτό το απάνθρωπο μοντέλο εργασίας θα μεταφερθεί ως γενικευμένο σε όλους τους κλάδους εργασίας, σε Δημόσιο  και Ιδιωτικό τομέα.

·              Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στον τουρισμό και τις τουριστικές περιοχές, γιατί ήδη αυτά λειτουργούν τις Κυριακές με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

·              Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και σε λουκέτα γιατί δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων ομίλων, των πολυεθνικών αλλά και άλλων επιχειρήσεων. Ο χώρος της αγοράς θα μονοπωληθεί.

·              Είναι σαφές ότι πρόκειται για απόλυτη ταξική μονομέρεια με προφανή σκοπό να ωφεληθούν οι μεγάλοι πολυεθνικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία.

·              Θα έχουμε μετατροπή των θέσεων αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας και κατά συνέπεια και στις αποδοχές.

·              Το κύριο κυβερνητικό επιχείρημα που εστιάζεται στο ότι δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν οι εργαζόμενοι δεν ευσταθεί. Οι εργαζόμενοι εάν θέλουν να ψωνίσουν έχουν χρόνο. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες γιατί με αυτή την άγρια ταξική πολιτική και τα χαράτσια, τα εισοδήματα και οι αποδοχές τους έχουν δεχθεί τα 3 τελευταία χρόνια πρωτοφανείς περικοπές προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της ελληνικής και διεθνούς ολιγαρχίας.

·              Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ.α, επικαλούνται δεκάδες παγκόσμιες μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν την μη ορθότητα του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων.

·              Ζητάμε η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης κ.Ι Σγουρός να διατρανώσουν επιτέλους την αντίθεση τους σε αυτό το ακραίο μέτρο, αντί να εξετάζουν μέσα από μελέτες την εφαρμογή του ανοίγματος των μαγαζιών, σε ποιές ζώνες ή δημοτικά διαμερίσματα και πόσες Κυριακές το χρόνο.

·              Ζητάμε η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης κ.Ι Σγουρός  να αναλάβουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την άμεση ακύρωση αυτού του μέτρου και την επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.