ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και μια «καμπάνα» σε βάρος του Π. Ψωμιάδη

Σε ανακοίνωσή τους οι ΟΠ χαιρετίζουν την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκανε δεκτή την αγωγή του π.Ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου εναντίον του  πρώην Περιφερειάρχη Ψωμιάδη, επιδικάζοντας στον πρώτο το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση – έναντι των 300.000 που είχε αιτηθεί… Ο πρώην περιφερειάρχης τον Απρίλιο του 2011 σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ALTER και ANT1 –στις εκπομπές των Γ. Αυτιά και Γ. Παπαδάκη- με αφορμή την ψήφο στο ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου για την Έκθεση Προόδου του 2011 και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, είχε διαστρεβλώσει δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό στα Σκόπια και δήλωνε ψευδώς ότι αυτός είχε ψηφίσει στο ευρωκοινοβούλιο «να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία»…..

 

Στη δήλωσή τους οι ΟΠ υπογράμμισαν χαρακτηριστικά :

«Η απόφαση του δικαστηρίου επιβραβεύει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό πολιτισμό απέναντι στην ανηθικότητα και τη διαφθορά (η υπογράμμιση δική μου), που ήδη έχουν καταστήσει τον Π. Ψωμιάδη έκπτωτο από το αξίωμα του Περιφερειάρχη, αιτία άλλωστε και της επιθετικότητάς του απέναντι στον Μ. Τρεμόπουλο".

Όσοι παρακολουθούν αυτό τον ιστότοπο, γνωρίζουν την επίμονη καταγγελία των «αγωγών αποζημίωσης», που καταστρατηγούν βάναυσα τον δημοκρατικό νομικό πολιτισμό και συνιστούν  επιστροφή σε αρχαϊκές ποινές του τύπου «δήμευση περιουσίας». Με το σκεπτικό αυτό εξ άλλου, καταγγέλλαμε μια άλλη αγωγή,   Ψωμιάδη εναντίον Τρεμόπουλου αυτή τη φορά, μόλις πριν δυο μήνες, με αίτημα την αποζημίωση του πρώτου από τον δεύτερο ύψους 300.000 ευρώ…


 

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος  μετέρχεται τα ίδια μέσα έναντι του αντιπάλου του, κι αυτό συσκοτίζει το ποιόν του ενός και του άλλου, εμφανίζοντας την όλη υπόθεση ως προσωπική φιλονικία. Μια εναλλακτική αντιμετώπιση του ζητήματος θα σήμαινε ότι ο Τρεμόπουλος θα επαναπαυόταν στις δηλώσεις που έκανε ο Ψωμιάδης τον Απρίλιο, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου που τον απάλλαξε από  τις κατηγορίες που του απηύθυνε ο Τρεμόπουλος :για τις δηλώσεις του το 2011:

«Τιμώ τον κ. Τρεμόπουλο (…) Ποτέ δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό του (…) Σέβομαι τις θέσεις του»

Όμως ποιος είπε ότι ο Τρεμόπουλος είναι εναλλακτικός και όλα όσα αυτό συνεπάγεται στην άσκηση πολιτικής ;

Αυτά όσον αφορά το νομικό «εποικοδόμημα»  της υπόθεσης. Για την υπόθεση των Σκοπίων και τη συμπεριφορά του Ευρωβουλευτή Χρυσόγελου (διάδοχου του Τρεμόπουλου) αναφερθήκαμε στο .


Τότε αναφερόμασταν στους προσωπικούς χειρισμούς του Χρυσόγελου, που αποδυνάμωναν το ελληνικό μέτωπο στο ζήτημα των Σκοπίων,  έτσι, για το «ακουσθήναι» του Χρυσόγελου. Τώρα πλέον είναι καιρός να χαιρετίσουμε τον «πατριωτισμό» που αναπτύσσουν διάφοροι παράγοντες – αν μπορούσαν ας κάναν κι αλλιώτικα. Δεν θα τους υπενθυμίσουμε τα νεανικά τους ατοπήματα  - ας τα πάρει το ποτάμι. Εδώ παράγοντες της πρώην ΑΝΑΣΑ – συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ κάποτε – μίλησαν πρόσφατα για τα «κατεχόμενα» της Κύπρου. Υποθέτω ότι τώρα, με την αποκάλυψη ότι η βόμβα που έσκασε στην αγορά του Σεράγεβο ήταν Ισλαμιστικής προέλευσης, δεν θα βγει ούτε ένας για να υποστηρίξει ότι στη δεκαετία του 90  υποστήριζε στη διαπασών  τα αντίθετα….