ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης γερμανικών οφειλών


Αναφερόμασταν, προ ημερών, στην τρομερή «ατάκα» του γερμανοέλληνα ευρωβουλευτή κ. Χατζημαρκάκη, όσον αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις… Ξαναγράφω το λεχθέν του κ. Χατζημαρκάκη, γιατί θα ήταν μεγάλη αδικία να μην αναγνωσθεί από όλους όσους δεν το πήραν χαμπάρι : «Η μπάλα είναι στημένη στο σημείο του πέναλτυ, ο τερματοφύλακας είναι δεμένος (!), πρέπει όμως κάποιος να σουτάρει » !!!!!!

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4969.htmlΕχθές η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε την απήχηση των αγώνων για το μεγάλο, ελληνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα. Μπορεί να μη συμμερίστηκε την αισιοδοξία του Χατζημαρκάκη, όμως κατέγραψε την ευνοϊκή τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στο χθεσινό συνέδριο του ΔΗΚΚΙ, ο Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για την «περίεργη» σοφιστική που αναπτύσσουν διάφοροι για να "υποβαθμίσουν" το επίπεδο  του χρέους. Και μάλιστα Έλληνες, όπως ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης….

Ψήφισε η ΓΣ του «Εθνικού Συμβουλίου :

« Οι πολύχρονες προσπάθειες των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας,1941-44, οι ατέλειωτοι αγώνες όλων των φορέων των μαρτυρικών πόλεων, η πολύτιμη συμπαράσταση προσωπικοτήτων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και ο συστηματικός και επίπονος συντονισμός του Εθνικού μας Συμβουλίου, είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση και την παγκόσμια αναγνώριση του μέγιστου Εθνικού μας προβλήματος: Την εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας και την απόδοση δικαιοσύνης.

Η πρόσφατη ρητή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι « το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και αυτή τη φορά θα κλείσει με τη δικαιοσύνη να θριαμβεύει..», είναι αναμφίβολα ένα θετικό γεγονός, έπειτα από μια μακρά περίοδο κρατικής αδράνειας.

Ωστόσο, παρά την εύλογη ικανοποίησή μας, δεν θα σταματήσουμε ούτε μια στιγμή να επαγρυπνούμε και να προφυλάσσουμε το Εθνικό μας αυτό ζήτημα, από υπαναχωρήσεις, ανεπίτρεπτους συμψηφισμούς και επιζήμιους συμβιβασμούς.

Η χάραξη εθνικού σχεδίου διεκδίκησης και ολοκληρωμένης επίλυσης του προβλήματος, τώρα και χωρίς καμιά καθυστέρηση, ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός στόχος του Εθνικού μας Συμβουλίου.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει την ιερή δέσμευσή της και από τη Γερμανική Κυβέρνηση να αποζημιώσει τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, να καταβάλλει όλες τις οφειλές της και να επιστρέψει τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς.

Το Εθνικό Συμβούλιο, ή Ένωση των Θυμάτων, το Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μας παραστέκονται, όλοι οι μεγάλοι μας φίλοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, η Nεολαία μας και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι άρρηκτα, να παραμείνουμε μαχόμενοι ως την τελική εκπλήρωση αυτού του μέγιστου Εθνικού και Ιστορικού μας χρέους.

Αθήνα, 16.6.2013

Ο Πρόεδρος ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, O Γραμματέας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή του Εθνικού μας Συμβουλίου

www.holocaust.gr , info@holocaust.gr