ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Mαφιόζικος εμπρησμός του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας




Του Τάσου Ταστάνη, Δημοτικού Σύμβουλου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας



Ο μαφιόζικος εμπρησμός γνωστής καφετέριας στις 21.5.13 - με νωπές ακόμη τις εικόνες από την βομβιστική επίθεση που έγινε πριν από κάποιους μήνες πάλι σε εμπορικό κατάστημα στην οδό Μεταξά - είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια καταστροφή συνολικά του κτιρίου και των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που στεγάζονταν ακριβώς στον επάνω όροφο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί η τραυματίες.

Το θλιβερό αυτό γεγονός, πέραν των άλλων, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας των μοναδικών δομών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν στην πόλη μας (τμήμα τους μεταφέρεται στο ήδη υπερκορεσμένο κεντρικό κτήριο στην Ποσειδώνος) και χιλιάδες ηλικιωμένοι, ασθενείς και ανάπηροι συμπολίτες μας παραπέμπονται σε ιατρεία του ΕΟΠΥΥ γειτονικών δήμων.

Είναι γεγονός ότι παρά τις τεράστιες περικοπές από τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν γίνει στο χώρο της υγείας και τα τεράστια προβλήματα του ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι παροχής υπηρεσιών υγείας για τους πολλαπλά πληττόμενους εργαζόμενους, άνεργους – όσοι από αυτούς έχουν ακόμη ασφαλιστική κάλυψη – και συνταξιούχους της πόλης μας.

Πρέπει άμεσα να ελεγχθούν από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες οι συνθήκες λειτουργίας και οι αδειοδοτήσεις όλων των ανάλογων καταστημάτων του κέντρου της νυκτερινής ζωής της Γλυφάδας. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ριζική αλλαγή του μαφιόζικου κλίματος που επικρατεί στο κέντρο της πόλης μας.

Όμως ταυτόχρονα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες και όσων ενέκριναν την ενοικίαση του κτιρίου αυτού για την στέγαση των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), σε κτίριο που βρίσκεται στο πλέον ακατάλληλο για τις λειτουργίες αυτές σημείο, όπου βασιλεύει το δίκαιο των κυκλωμάτων που λυμαίνονται την περιοχή και τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε συζητηθεί τότε και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι δυνάμεις μας με επικεφαλής τον τότε Δημοτικό Σύμβουλο Θαν. Ηλιόπουλο είχαν εκφράσει τη ριζική μας αντίρρηση και ζήτησαν την ακύρωση της σχετικής απόφασης.

Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του αναζητεί νέο ακίνητο. Θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο λάθος. Και είναι ευθύνη της Δημοτικής αρχής να επιδιώξει και να επιβάλει την επιτάχυνση των διαδικασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε κτίριο που να παρέχει όλους τους αναγκαίους όρους για την ασφαλή λειτουργία τους, μακριά από τους χώρους ανάπτυξης των παράνομων δραστηριοτήτων των κυκλωμάτων της νύκτας.