ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ

Οι Αστυνομικοί είναι πολίτες, και κάποιος πρέπει να το θυμίζει – σε αυτούς τους ίδιους αλλά και σε κάτι επιπόλαιους που ισοπεδώνουν τα πάντα , εξισώνοντας τους αστυνομικούς υπαλλήλους γενικά με τις ειδικές δυνάμεις καταστολής….Επειδή λοιπόν οι αστυνομικοί είναι πολίτες, δεν είναι παράδοξο το γεγονός ότι κατά καιρούς διατυπώνουν διαμαρτυρίες για το θλιβερό κατάντημα των ίδιων και της χώρας.

Και κάτι εμβόλιμο, προς γνώση και συμμόρφωση διαφόρων ανερμάτιστων : θα ήθελα τελείως τηλεγραφικά να τονίσω ότι τόσο οι λενινιστικές ιδέες περί «συντριβής του κράτους» όσο και οι καουτσκικές περί «χρησιμοποίησης του κράτους», ΔΕΝ μπορούν να στοιχειοθετήσουν μια μακράς πνοής εναλλακτική δυναμική προς τη κατεύθυνση του Σοσιαλισμού. Αυτή η δυναμική μπορεί να προέλθει μόνο από την επαναπροσέγγιση κράτους και κοινωνίας, από έναν «εκδημοκρατισμό» που αμβλύνει τους ανταγωνισμούς και αποκαθαίρει βαθμιαία τις παραγόμενες κρατικές λειτουργίες ή υπηρεσίες από τις εξουσιαστικές σκοπιμότητες…..

Όθεν οι ύποπτοι ή και οι υπεράνω υποψίας για την εκφώνηση του συνθήματος «ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ας αξιολογήσουν την είδηση περί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αστυνομικών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκδικής στον Πολύγυρο, όπως καταγράφηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ :

"Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει «πιόνια για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και σάκος του μποξ για απορρόφηση των κραδασμών των κοινωνικών αναταράξεων».

«Γίναμε “κόκκινο πανί” για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας» ανέφεραν συνδικαλιστές της αστυνομίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής από τα 350 άτομα που συγκροτούν συνολικά τη δύναμη στην Χαλκιδική, τα 100 περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Όπως είπε ο Θ. Παπαδάκης, 70-80 αστυνομικοί μεταβαίνουν κάθε μέρα στις Σκουριές για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού. «Αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για τους συναδέλφους μας», ανέφερε ο γραμματέας της ΕΑΥΘ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μετακινήσεων προτείνουν τη δημιουργία μόνιμης αστυνομικής δύναμης στη Χαλκιδική, με εθελοντές αστυνομικούς αποσπασμένους στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί επίσης κατήγγειλαν με δραματικούς τόνους, ελλείψεις σε υλικό και εξοπλισμό κάτι που όπως αναφέρουν στέκεται εμπόδιο στην ασφάλεια των πολιτών

«Αύξηση της αστυνόμευσης συνεπάγεται πρόληψη του εγκλήματος. Αλλά και όταν ο πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με το έγκλημα οφείλουμε να σπεύδουμε κοντά του. Και για να σπεύδουμε κοντά του έχουμε ανάγκη από περιπολικά! Απαιτούμε το απολύτως αυτονόητο» υπογραμμίζουν.

Οι συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής