ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Νέο(;) ενωτικό(;) ξεκίνημα(;) για τους Οικολόγους Πράσινους




Διαβάζω την ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του πανελλαδικού Συμβουλίου, στην Κόρινθο, στις 12 Μαϊου.

Ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του πανελλαδικού Συμβουλίου, στην Κόρινθο, στις 12 Μαϊου.

Τη ξαναδιαβάζω για μια ακόμη φορά ….

Και δεν βρίσκω τίποτε απολύτως που να δικαιολογεί το τίτλο της, που να εμπεριέχει στοιχεία ενός «νέου», ενός «ενωτικού» , ενός «ξεκινήματος», μιας μετάβασης από το κάπου με προορισμό το κάτι άλλο, μιας ενωτικής διαδικασίας ομάδων ή απόψεων…

Οι ΟΠ ουσιαστικά παράγουν οργανωτικές συνταγές, με τις καλύτερες βεβαίως δημοκρατικές προθέσεις, όμως πιθανότατα για λόγους «συσπείρωσης» δεν εκθέτουν απόψεις και εκτιμήσεις για την κρίση που μαστίζει τη χώρα. Πιθανόν να φοβούνται να εκτεθούν και να χάσουν ερείσματα, γιατί προτιμούν όλους, δικαίους και αδίκους, περισσότερο ή λιγότερο φιλομνημονιακούς, περισσότερο ή λιγότερο εθισμένους στη Νέα Τάξη , να συναθροισθούν και να συναποτελέσουν μια πολιτική ομάδα.

Όμως η πολιτική χωρίς ρίσκα δεν είναι πολιτική. Η χώρα βιώνει καθεστώς ωμού ετεροκαθορισμού, έστω και αν αυτοί καυχώνται ότι δεν ετεροκαθορίζονται…Η ποιότητα ζωής καταβυθίζεται, η πράσινη σκέψη ατονεί μέσα στην έρημο της οικονομικής εξαχρείωσης και του οικονομισμού, οι φυσικοί πόροι λεηλατούνται και κακοδιαχειρίζονται, η στέρηση εγκαθίσταται σε όλο και μεγαλύτερες περιοχές ανεγκέφαλης κατανάλωσης. Η οικολογία δι’ανακοινώσεων δεν διορθώνει τίποτε, ή τουλάχιστον δεν συνεισφέρει περισσότερα από τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό με την περιορισμένη οπτική των πραγμάτων. Για μια ακόμη φορά θα το λαλήσω, για να μην έχω την αμαρτία : Δεν φταίνε μόνο αυτοί αλλά και η Αριστερά, που τόσα χρόνια τους χάϊδευε αντί να τους υποβάλλει σε εμπεριστατωμένη κριτική…

Όλο το κείμενο της απόφασης των ΟΠ

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων κείμενο για ζητήματα της συγκυρίας σε εννέα σημεία για την εσωτερική λειτουργία και τη δημόσια παρουσία τους.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συμβουλίου, στην Κόρινθο, την Κυριακή 12 Μαΐου.

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων σε μαζική συμμετοχή στις Πολιτικές Κινήσεις, στις Θεματικές Ομάδες, στις λειτουργίες, τις δράσεις, τον προσυνεδριακό διάλογο για το ειδικό καταστατικό και προγραμματικό συνέδριο του κόμματος στις 6-7 Ιουλίου στην Αττική, στα πλαίσια ενός νέου ενωτικού ξεκινήματος, με συμμετοχή όλων των μελών, που θα εδραιώσει τις πράσινες αξίες και προτάσεις στην κοινωνία, και θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την πετυχημένη πορεία τους στο ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση και να εισέλθουν νικηφόρα και στην ελληνική Βουλή. Επιπλέον, βάσει της διευρυμένης συναίνεσης αυτού του οργάνου, αποφάσισε το τακτικό συνέδριο και η εκλογή των οργάνων να γίνει εντός του Οκτωβρίου 2013.

Το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, όπως προβλέπεται στο καταστατικό, αποσκοπεί να μεταφέρονται στο δημόσιο χώρο και στα ΜΜΕ θέσεις και προβληματισμοί που ενισχύουν και δε θίγουν την εικόνα του κόμματος.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αυτονομία των ΟΠ και ο μη ετεροκαθορισμός τους από οποιαδήποτε σχέδια ή σκοπιμότητες άλλων πολιτικών χώρων και απορρίφθηκε κάθε σκέψη για πιθανή αλλοίωση της εικόνας του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο τονίζει ότι οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, εμποδίζουν τη συνολική αναδιοργάνωση και την επανεκκίνηση του κόμματος, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του πράσινου κινήματος, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην εύρεση λύσης για τη διέξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση.

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο υπενθύμισε στα μέλη του τον πολιτικό τους ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία του κόμματος και αποφάσισε ότι ζητήματα προγραμματισμού του επόμενου Συνεδρίου αποφασίζονται οριστικά στο παρόν Συμβούλιο ενώ τόνισε ότι η ειδική εξουσιοδότηση μελών της ΕΓ προς τον συντονιστή για την καλή λειτουργία του κόμματος έχει θεσμική ισχύ.

Κατά τη συνεδρίαση του ΠΣ επιβεβαιώθηκε η πολιτική ευθύνη των εκπροσώπων Τύπου. Επίσης, αποφασίστηκε η δυνατότητα συνδρομής του Πανελλαδικού Συμβουλίου, σε περίπτωση ισοψηφιών στην Εκτελεστική Γραμματεία.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ