ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής : Μόνη διέξοδος ο απεγκλωβισμός από την Τρόϊκα


Mήνυμα ότι δεν υπάρχει  άλλη εναλλακτική διέξοδος πέρα από τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου, έστειλε  προς τον κυπριακό λαό, ο Πρόεδρος της  κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις ύστερα από το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Κόκου Φωτίου, στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, ο κ. Ομήρου είπε :

 «με αφορμή τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας οι οποίες θα επαναλαμβάνονται, θα πολλαπλασιάζονται και θα μετατρέψουν την Κύπρο σε μια αποικία χείριστης μορφής, θέλω να στείλω το μήνυμα στο κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διέξοδος πέρα από τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε :

 «ασφαλώς και αυτή η οδός απαιτεί θυσίες, όμως με την έξοδο από την Τρόικα και από τον μηχανισμό θα διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, την εθνική μας κυριαρχία, την ηθική μας ακεραιότητα και την οικονομική μας αυτοτέλεια. Εάν παραμείνουμε στα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου η τύχη της Κύπρου θα είναι προδιαγεγραμμένη και δεν θα υπάρχει μέλλον…. χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός και εμείς επεξεργαζόμαστε  συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο το οποίο όταν είμαστε έτοιμοι θα το καταθέσουμε και στη κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα και ενώπιον του λαού. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει η ύφανση ενός δικτύου ενότητας, αλληλεγγύης μαζί με τους λαούς του Νότου που σήμερα πλήττονται από την αναλγησία και την προσπάθεια πλήρους επικυριαρχίας από την Γερμανία, να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους».

Θα πρέπει, σημείωσε ο κ. Ομήρου «να κινηθούμε σε πολλά επίπεδα, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα  την εθνική μας κυριαρχία, να την επανακτήσουμε, ας είμαστε σαφείς και ωμοί, και ταυτόχρονα θα πρέπει να εργαστούμε για να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρώπη. Δεν μπορεί να συνεχίσει, δεν είναι αυτή η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, είναι η Ευρώπη των χρηματαγορών, είναι η Ευρώπη της αποστέρησης δικαιωμάτων, είναι η Ευρώπη η οποία καταπιέζει λαούς».